Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Virgin Galactic - informace o tématu

Virgin Galactic poprvé dopravila turisty na okraj vesmíru

Virgin Galactic poprvé dopravila platící turisty na okraj vesmíru

Společnost Virgin Galactic má po letech příprav na kontě první turistický let do vesmíru. Do výšky přes 80 kilometrů dnes její stroj dopravil mimo jiné bývalého sportovce, který si zakoupil lístek už v roce 2005. Firma Brita Richarda Bransona chce lety do vesmíru podnikat každý měsíc a přidat se tak ke společnostem Blue Origin a SpaceX miliardářů Jeffa Bezose a Elona Muska v odvětví vesmírného turismu.

Přečíst článek

Bublina SPAC firem splaskla. Vydělat stihlo jen pár insiderů, včetně miliardáře Bransona

Přečíst článek
Britský miliardář a zakladatel Virgin Galactic ve vesmíru

Bransonova Virgin Galactic zahájila prodej letenek do vesmíru. Připravte si deset milionů korun

Přečíst článek
Richard  Branson

Branson prodal část Virgin Galactic. Peníze použije na rozvoj firmy

Britský miliardář Richard Branson prodal za téměř 300 milionů USD (6,5 miliardy korun) část svého podílu ve společnosti Virgin Galactic Holdings.

Přečíst článek
Letka Virgin Galactic

Stanislav Šulc: Éra selfie z vesmíru je tu

Richard Branson vzal do vesmíru turisty. Odstartovala nová éra lidstva, o níž zatím nic nevíme.

Přečíst článek
Vesmírná loď společnosti Virgin Galactic britského miliardáře Richarda Bransona.

Vesmírná turistika. Musk, Bezos a nově i Branson mohou vyslat do kosmu klienty

Společnost Virgin Galactic miliardáře Richarda Bransona oznámila, že dnes obdržela souhlas amerického Federálního úřadu pro letectví (FAA) pro lety s lidmi do vesmíru. Informovala o tom agentura Reuters, která v této souvislosti poukázala na rostoucí konkurenci v rodícím se lukrativním sektoru vesmírného cestovního ruchu.

Přečíst článek
Reklama

News box

Chorvatský antimonopolní úřad zamítl stížnost proti výběru konsorcia zahrnujícího českou společnost TollNet a slovenskou firmu SkyToll v tendru na nový 🚖🚖systém mýtného v Chorvatsku. Informoval o tom chorvatský deník Jutarnji list.
Polostátní energetická společnost ⚡ČEZ zažalovala Českou národní banku kvůli milionové pokutě uložené za pozdní zveřejnění informace, která mohla ovlivnit hodnotu akcií firmy. ČEZ podal žalobu loni v prosinci, soud se jí začne zabývat příští týden, píše web Aktuálně.cz. ČEZ už podle něj pokutu zaplatil. Žalobou se domáhá toho, aby soud rozhodnutí centrální banky zrušil, a klíčové předpisy do budoucna autoritativně vyložil.
U kryptoměny bitcoin ₿ se v noci na dnešek uskutečnil další halving, tedy snížení odměny pro těžaře bitcoinů na polovinu. Tento krok přichází každé zhruba čtyři roky, v minulosti se po něm cena bitcoinu zvyšovala. Cílem halvingu je zpomalení tempa tvorby nových bitcoinů..
Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme