Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

TikTok - informace o tématu

Internet - ilustrační foto

Rusko se chystá odstřihnout od globálního internetu, pojede jen na vlastní zóně

Osamostatnění ruského internetu je součástí informační války, kterou Rusko vede. Zavedlo například 15leté tresty za šíření "dezinformací" o válce, za něž označuje všechny zprávy kromě oficiálních. Ze zprávou přišla běloruská nezávislá televize Nexta.

Přečíst článek
Majitel TikToku, čínská ByteDance oprášila plány vstupu na burzu v Hongkongu

Majitel TikToku obnovil plány vstupu na burzu v Hongkongu

Čínská společnost ByteDance, která je majitelem populární aplikace pro sdílení krátkých videí TikTok, obnovila plán vstupu na burzu. A to navzdory rostoucímu tlaku čínských regulátorů na technologické podniky, napsal s odkazem na informované zdroje list Financial Times (FT).

Přečíst článek
Tik Tok

Kroky čínských regulátorů snižují hodnotu místních firem

Banka Goldman Sachs spočítala, že kroky Pekingu od února snížily hodnotu akcií čínských technologických firem na burzách v zahraničí zhruba o bilion dolarů.

Přečíst článek
Oficiální míč Mistrovství Evropy ve fotbale.

EURO 2020: Mezi sponzory evropského šampionátu kralují ti z Číny

Mistrovství Evropy ve fotbale bývá i obrovským byznysem. Nejinak tomu bude i při právě probíhajícím šampionátu. Letos se ale populární EURO koná netradičně v 11 zemích, kvůli koronaviru také s omezeným počtem diváků. Velmi pozoruhodné je i letošní složení hlavních sponzorů, které poměrně věrně odráží geopolitickou a ekonomickou realitu. Na rozdíl od minulosti se více prezentují firmy z online prostředí, velmi silné je zastoupení Číny (i když se hraje na starém kontinentu) a evropské společnosti začaly i zde tahat za kratší konec.  

Přečíst článek
Americké ministerstvo obchodu bude čínské aplikace typu TikTok, které by mohly mít vliv na národní bezpečnost, monitorovat. USA je už ale nezakazují.

USA ruší Trumpovy příkazy. Povolují transakce s aplikacemi TikTok a WeChat

Vláda Spojených států ruší seznam zakázaných obchodních transakcí s čínskými aplikacemi TikTok a WeChat. Uvedlo to americké ministerstvo obchodu. Seznam loni v září vydala administrativa bývalého prezidenta Donalda Trumpa v rámci snahy uvalit na tyto aplikace tvrdé restrikce, připomíná Reuters.

Přečíst článek
Reklama

News box

Celková ekonomická nálada podnikatelů a spotřebitelů na Slovensku po předchozím poklesu v dubnu stoupla ↗ a dosáhla nejlepšího výsledku za poslední téměř dva roky, informoval slovenský statistický úřad.
Národní sportovní agentura (NSA) nesledovala a nekontrolovala, jak příjemci využili dotace 💰 a zda dodrželi stanovené podmínky. Vyplývá to z prověrky Nejvyššího kontrolního úřadu. Číst více
Na středních školách 👩‍🏫 začíná náhradní termín jednotné přijímací zkoušky, druhý termín je vypsaný na úterý. Skládat ji budou uchazeči, kteří se nemohli účastnit testů v řádném termínu například kvůli nemoci. K náhradnímu termínu jde 2030 uchazečů.
Irsko zvažuje, že kvůli nárůstu nelegální migrace z Británie přes Severní Irsko začne vracet žadatele o azyl 🏃 zpět do Spojeného království. S odvoláním na prohlášení irského premiéra Simona Harrise o tom informovala agentura AFP.
Reklama
Reklama
Doporučujeme