Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

reorganizace - informace o tématu

Je to pro mě velké zklamání, řekl Síkela po jednání s majitelem Liberty

Jednání s majitelem hutní společnosti Liberty Ostrava Sanjeevem Guptou bylo neuspokojivé a nepřineslo odpovědi na otázky, které vláda má. Novinářům to ve středu řekl ministr průmyslu a obchodu Jozef Síkela (STAN). Zatím nebyl naplněn požadavek vlády na vrácení peněz vyvedených do zahraničí. Dokud se tak nestane, vláda nebude huti poskytovat žádné prostředky daňových poplatníků, dodal. Podle něj jde o více než deset miliard korun. Gupta dnešní jednání při odchodu z ministerstva nechtěl komentovat.

Přečíst článek
Dluhy dostaly Vítkovické slévárny do insolvence, navrhují reorganizaci

Dluhy dostaly Vítkovické slévárny do insolvence, věří v zachování výroby

Ostravská společnost Vítkovické slévárny na sebe podala insolvenční návrh. Úpadek chce řešit reorganizací, se kterou souhlasí většina věřitelů. Vyplývá to z informací zveřejněných v Insolvenčním rejstříku. Mediální zástupkyně firmy Jana Dronská řekla že reorganizační plán, který připravilo vedení ve spolupráci s poradci a krizovým manažerem, předpokládá zachování výroby válců. Firma uvedla, že u ní věřitelé mají pohledávky za téměř 732 milionů korun, přičemž největšími věřiteli jsou banky.

Přečíst článek
Věřitelé zadluženého Energetického Holdingu Malina povolili reorganizaci podniku

Holding Malina může začít s reorganizací, pomoci má i čínský investor

Věřitele zadluženého Energetického Holdingu Malina, který je v současnosti kvůli problémům se zajištěním velkého množství zakázek na fotovoltaiku v úpadku, dnes na své schůzi povolili reorganizaci podniku. Podrobný plán reorganizace v příštích měsících zpracuje vedení podniku, následně ho opět budou schvalovat věřitelé, uvedl člen představenstva Maliny Lukáš Uhl. Hlavním bodem reorganizace by podle dřívějších informací nejspíš měl být vstup nového investora z Číny.

Přečíst článek
Věřitelé odsouhlasili reorganizaci fondu WCA, který dluží stamiliony. Myslí to poctivě, míní.

Věřitelé odsouhlasili reorganizaci fondu WCA, který dluží stamiliony. Myslí to poctivě, míní

Věřitelé zkrachovalého alternativního fondu WCA International hlasovali pro reorganizaci společnosti. Pro způsob řešení úpadku reorganizací hlasovalo 58,97 procenta přítomných věřitelů. Schůze věřitelů rozhodla i o odvolání dosavadního insolvenčního správce JK Insolv a jmenování nového insolvenčního správce Jaroslava Brože, uvedl zástupce věřitelů Petr Veselý z advokátní kanceláře Žižlavský. Do fondu WCA International investovalo přes 5000 lidí více než dvě miliardy korun.

Přečíst článek
solární panely

Scénář blízký holdingu Malina. Ostravská FG Energy je v insolvenci a chystá reorganizaci

Ostravská firma FG Energy, která se zabývá instalacemi fotovoltaických zařízení, je v insolvenci. Insolvenční návrh na ni podalo před měsícem několik věřitelů, od nichž si firma nechala zaplatit zálohy, ale fotovoltaické elektrárny jim nedodala.

Přečíst článek

Výrobce kol Olpran zainvestuje do svého rivala v úpadku

Věřitelé společnost BP Lumen z Úpice na Trutnovsku, která je výrobcem kol Levit, na středečním jednání na hradeckém krajském soudu schválili řešení úpadku firmy reorganizací. Strategickým partnerem a investorem v úpické firmě by měl být olomoucký výrobce kol Olpran, oznámili zástupci společnosti v úpadku. Firma BP Lumen má přes 90 věřitelů, kteří po ní požadují asi 830 milionů korun. Největším věřitelem je Česká spořitelna.

Přečíst článek
video

Dala bych si tak měsíc pohov. S podnikáním ale nepřestanu, říká Martina Vítková z NWT

Příběhy podnikání jsou plné úspěchů i pádů. Na dolním konci kola štěstěny se teď kvůli energetické krizi ocitla zlínská NWT. Rodinná firma, která tři desítky let zkoušela různé inovace. Loni kvůli závazkům energetické divize skončila NWT v reorganizaci. Martina Vítková, spoluzakladatelka zlínské firmy, v novém díle pořadu Jiný peníze Andrey Ferancové Bartoňové a Terezy Zavadilové popisuje, jaké nástrahy může podnikání připravit. 

Přečíst článek
Rastislav Velič, majitel Arca Investment

Plán reorganizace Arca Investments má vady, rozhodl odvolací soud. Firma dostane šanci ho přepracovat

Vrchní soud v Praze zrušil v pondělí schválení plánu reorganizace zkrachovalé firmy Arca Investments. Plán totiž podle soudu diskriminuje část věřitelů a má i další vady, oznámil soud.

Přečíst článek
Výroba nanoroušek ve společnoati Batist Medical

Lidé zahodili roušky, jejich český výrobce to neustál. Dluží stovky milionů

Výrobce roušek a respirátorů firma Batist Medical z Červeného Kostelce míří do insolvence. Vítěz pandemie nezvládl obří pokles poptávky v čase ustupující pandemie. Skupina se také stala obětí podvodu ve dvou asijských obchodních případech, které ji připravily o 150 milionů korun. Firma chce svůj úpadek řešit reorganizací.

Přečíst článek
Goldman Sachs, ilustrační foto

Goldman Sachs ve čtvrtletí klesl zisk, chystá obří reorganizaci

Americké investiční bance Goldman Sachs klesl ve třetím čtvrtletí zisk na 2,96 miliardy dolarů (74 miliard korun) z 5,28 miliardy dolarů před rokem. Banka to uvedla s tím, že po necelých třech letech provede další reorganizaci a rozdělí podnikání do tří jednotek.

Přečíst článek
Rastislav Velič, majitel Arca Investment

Záchranné lano pro Arcu. Může jít do reorganizace, vyhne se konkurzu

Většina věřitelů přijala v hlasování na právě probíhající věřitelské schůzi plán reorganizace Arca Investments. Před několika okamžiky výsledek hlasování oznámil Městský soud v Praze. Pro přijetí plánu se vyslovily tři ze čtyř věřitelských skupin. Pro hlasoval zajištěný věřitel, většina individuálních nezajištěných věřitelů – kteří drží zdaleka největší část hodnoty pohledávek – i skupina akcionářů dlužníka. Rozhodnutí většiny věřitelů poté stvrdil soud.

Přečíst článek
Reklama

News box

Provozní zisk německého výrobce luxusních vozů Porsche klesl v prvním čtvrtletí o 3️⃣0️⃣ procent na 1,28 miliardy eur (32,2 miliardy korun). Na vině byla obměna modelů a slabá poptávka v Číně. Firma to uvedla ve svém dnešním sdělení. Je to nejslabší výsledek od uvedení podniku na burzu v září 2022, napsala agentura Bloomberg.
Spojené státy nakoupí pro Ukrajinu rakety do protivzdušných baterií a další vojenské vybavení v hodnotě 6️⃣ miliard dolarů (přes 140 miliard korun), oznámil dnes americký ministr obrany Lloyd Austin. Některá americká média mluví o dosud největším balíku vojenské pomoci pro Ukrajinu. Podle webu Politico ale doručování materiálu pravděpodobně potrvá delší dobu.
Investiční fond RedBird IMI, za kterým stojí mimo jiné emirát Abú Zabí, se chystá 🛑 stáhnout svou nabídku na převzetí britských novin The Daily Telegraph a časopisu The Spectator. Informoval o tom dnes list Financial Times (FT) s odvoláním na zdroje obeznámené se situací. Fond se k tomuto kroku podle zdrojů rozhodl po měsících jednání s britskou vládou, učinit by ho mohl již příští týden.
Díky hořkým zkušenostem, které mají země ze středu a východu Evropy se Sovětským svazem, se Evropská unie naučila hodně o vzorcích chování Kremlu i ruského prezidenta 👴 Vladimira Putina a stala se tak ostražitější. V rozhovoru ke 20. výročí dosud největšího rozšíření Evropské unie to uvedla předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová.
Pražská burza druhý týden v řadě oslabila. V uplynulém týdnu 📉 klesl index PX o 0,5 procenta na 1543,4 bodu. Nejvíce rostly akcie bankovní skupiny Erste, největší oslabení zaznamenala opět Pilulka. Vyplývá to z internetových stránek burzy. V předchozím týdnu index PX ztratil 0,6 procenta.
Kyjevská správa oznámila urgentní evakuaci dvou nemocnic v metropoli kvůli obavám z možných ruských 🚀 úderů na tato zdravotnická zařízení. Informovala o tom dnes ukrajinská média. Jedno z evakuovaných zařízení je podle úřadu dětská nemocnice.
Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) 👨 Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v pondělí vedení strany, že dostával malé balíčky a že žádné peníze nepřijímal. Dnes o tom informoval magazín Der Spiegel.
Je naivní se domnívat, že pokud by Rusko zvítězilo na Ukrajině, jeho tanky se na našich hranicích 🛑 zastaví. Český ministr zahraničí Jan Lipavský to řekl v projevu na univerzitě Ludovika v Budapešti, kde dopoledne jednal se svým maďarským protějškem Péterem Szijjártóem.
Bývalý rumunský prezident Ion Iliescu, který se stal hlavou státu po pádu Ceaušescova režimu na konci roku 1989, byl 👨‍⚖️ obviněn ze zločinů proti lidskosti. Stalo se tak v souvislosti s vyšetřováním potlačení protestů z června 1990, kdy zemřeli nejméně čtyři lidé, napsala agentura AFP. Obviněni byli i tehdejší premiér Petre Roman a šéf tajné služby Virgil Magureanu.
ČEZ postaví v Dětmarovicích na Karvinsku nízkoemisní 🏭 teplárnu za dvě miliardy korun. Jejími hlavními zdroji budou biomasová kotelna o výkonu osm megawattů a dvě kogenerační jednotky o celkovém výkonu 20 megawattů. Hotova má být v roce 2026. Novinářům to v Dětmarovicích řekli zástupci skupiny ČEZ. 
Reklama
Reklama
Doporučujeme