Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

podvod - informace o tématu

Vinen. Slovenský exprezident Kiska dostal za podmínku za daňový podvod

Vinen. Slovenský exprezident Kiska dostal podmínku za daňový podvod

Slovenský soud prvního stupně vyměřil exprezidentovi Andreji Kiskovi za daňový podvod trest dva roky vězení, který odložil na zkušební dobu tří let. Současně mu uložil pokutu 15 000 eur, v přepočtu 368 000 korun, a na šest let zakázal vykonávat funkci statutárního zástupce obchodních společností. Kiskův obhájce vzápětí oznámil, že se proti verdiktu odvolá.

Přečíst článek
V New Yorku začal proces s Trumpem

Začal proces s Trumpem. Ten se možná bude muset vzdát některých nemovitostí, včetně Trump Tower

Přečíst článek

Prominentní profesoři měli zpronevěřit 26 milionů dolarů. FTX žaluje rodiče Sama Bankmana-Frieda

Přečíst článek
Soud v Německu 27. června 2023 uložil někdejšímu šéfovi německé automobilky Audi Rupertu Stadlerovi za podíl v kauze emisních podvodů podmíněný trest vězení v délce 21 měsíců.

První tresty za emisní podvody Volkswagenu. Bývalý šéf Audi dostal 21 měsíců vězení podmíněně

Soud v Německu uložil někdejšímu šéfovi německé automobilky Audi Rupertu Stadlerovi za podíl v kauze emisních podvodů podmíněný trest vězení v délce 21 měsíců. Stadler se tak v emisním skandálu stal prvním odsouzeným členem vedení koncernu Volkswagen, který je mateřskou společností automobilky Audi. Vinu dlouho odmítal, letos v květnu se v rámci dohody o vině a trestu přiznal, že proti podvodům mohl zakročit dříve, ale neučinil tak.

Přečíst článek

Češi svěřili investičce malajského krále stamiliony. Na účtu krachující firmě zbývají dva tisíce

Lidé v Česku investovali stamiliony korun přes společnost Diversity Capital napojenou na údajný Malajský královský fond, ale firma peníze nevyplácí. Uvedla to advokátní kancelář Žižlavský, která zastupuje více než stovku klientů Diversity Capital.

Přečíst článek
Koláček se v kauze MUS odvolal a slibuje nová odhalení

Antonio Koláček exkluzivně pro Newstream: Odvolal jsem se. Příběh MUS musí ještě pokračovat

Soud uznal Antonia Koláčka a Oldřicha Klimeckého vinnými v kauze ovládnutí a privatizace Mostecké uhelné společnosti (MUS). Bývalému manažerovi těžební firmy Antoniu Koláčkovi soud uložil 7,5 roku vězení a propadnutí několika set milionů korun z bankovních účtů. Ten se okamžitě odvolal s tím, že příběh Mostecké uhelné bude pokračovat a "odhalí dosud skryté skutečnosti".

Přečíst článek
Rupert Stadler, bývalý šéf Audi se u soudu dozná z podvodu v kauze dieselgate

Bývalý šéf Audi se chce doznat v kauze dieselgate. Vyhne se tím vězení

Bývalý šéf německé automobilky Audi Rupert Stadler je v kauze falšování dieselových emisí připraven přiznat se k podvodu výměnou za podmíněný trest a finanční postih.

Přečíst článek
ČNB varuje před rostoucím množstvím podvodů.

Podvodů přibývá, varuje ČNB. Lidé by měli být obezřetní, radí

Česká národní banka (ČNB) zaznamenává rostoucí počet podvodů v platebním styku. Zatímco v roce 2021 nepřijala žádnou stížnost, v uplynulém půlroce se na ni obrátily stovky lidí, ze kterých se podvodníci snažili vylákat peníze. Viceguvernér ČNB Jan Frait zároveň představil vzdělávací web Peníze na útěku, na kterém ČNB upozorňuje na podvodné praktiky a radí, jak se podvodníkům bránit.

Přečíst článek
Miliardář Gautam Adani rychle přichází o jmění.

Rozklad v přímém přenosu. Adaniho impérium dál rychle ztrácí hodnotu

Obchodní impérium indického miliardáře Gautama Adaniho dál rychle ztrácí důvěru investorů, tržní hodnota skupiny Adani Group se tak za více než týden snížila už o více než 100 miliard dolarů (2,2 bilionu korun). Firma stále doplácí na negativní dopady kritické zprávy analytiků americké investiční společnosti Hindenburg Research, která naznačuje, že se Adani Group dopouští účetních podvodů a dalších nekalých praktik, což zakladatel skupiny odmítá.

Přečíst článek
Česká národní banka, ilustrační foto

ČNB varuje před podvodníky. Ohroženi jsou všichni lidé s platebními kartami

Centrální banka upozorňuje, že hrozí zvýšená aktivita podvodníků, kteří zneužívají citlivé údaje a přístupy k platebním kartám nebo do internetového bankovnictví.

Přečíst článek
Generali Česká pojišťovna

Češi loni chtěli podvodem z pojišťoven vylákat přes miliardu. Nejvíce v Praze

Objem odhalených pojistných podvodů v roce 2022 přesáhl miliardu korun, proti předchozímu roku narostl. V některých pojišťovnách se dostal na dosud nejvyšší hodnotu. Vyplývá to z ankety mezi největšími tuzemskými pojišťovnami. Nejvíce se podle nich podvádí v majetkovém a v odpovědnostním pojištění vozidel. Nejvíce podvodů bylo tradičně v Praze.

Přečíst článek
Sam Bankman-Fried, zakladatel FTX

Federální žalobci zabavili 700 milionů dolarů napojených na Bankmana-Frieda

Federální žalobci zabavili 700 milionů dolarů (15,5 miliardy korun) v aktivech napojených na bývalého šéfa zkrachovalé kryptoburzy FTX Sama Bankmana-Frieda. Z toho převážnou většinu tvoří akcie Robinhood, které Bankman-Fried měl údajně nakoupit za peníze uživatelů FTX, informuje server CNBC. Americké úřady případ označují za jeden z největších podvodů v historii USA.

Přečíst článek
AlzaBox

Alzu napadli podvodníci. Chtějí okrást její klienty a lákají osobní údaje

Největší tuzemský e-shop čelí nájezdu podvodníků. Alza miliardáře Aleše Zavorala proto varuje zákazníky, aby si dali pozor, kde vlastně nakupují.

Přečíst článek
Reklama

News box

Největší ruská banka Sberbank v prvním čtvrtletí zvýšila čistý zisk o 11,3 procenta na 397,4 miliardy rublů (téměř 101 miliard korun). Banka současně v dnešním oznámení výrazně zvýšila prognózu růstu úvěrů pro drobné zákazníky na letošní rok.

Antimonopolní úřad povolil holdingu CE Industries Jaroslava Strnada nákup potravinářské společnosti 🍏 Fruta Podivín, kterou dosud vlastnil koncern Orkla Foods. Spojení nebude mít za následek podstatné narušení hospodářské soutěže, uvedl úřad.

Čínská společnost ByteDance navzdory tlaku ze Spojených států nemá v úmyslu prodat svoji videoaplikaci TikTok. Spojené státy přijaly zákon, který firmu k takovému postupu nutí, jinak bude v Americe TikTok zakázán. Uvedl to server zpravodajské televize BBC. Odvolává se na oznámení firmy na jejím oficiálním účtu na sociální síti Toutiao, kterou ByteDance vlastní. Číst více
Německá společnost Thyssenkrupp prodá 🤝 20procentní podíl ve svém ocelářském podniku investiční skupině EP Corporate Group (EPCG) českého miliardáře Daniela Křetínského. Hodnota transakce nebyla zveřejněna. Číst více
Japonská automobilka Toyota Motor investuje 1,4 miliardy dolarů (32,8 miliardy korun) do svého druhého závodu na výrobu elektromobilů 🔌🚗 ve Spojených státech. Jejich výroba ve státě Indiana má začít v roce 2026, uvedla agentura Kjódó. Číst více
V prvních dvou měsících letošního roku evropské země vyčlenily na pomoc Ukrajině napadené ruskou armádou celkem asi šest miliard eur 💶 (přes 150 miliard korun), téměř celá suma se týká vojenského vybavení. Uvedl to výzkumný Kielský institut pro světové hospodářství. Suma přitom zdaleka nestačila na to, aby zaplnila mezeru, která vznikla kvůli výpadku americké podpory. Číst více
Americká technologická společnost Alphabet, která je majitelem internetového vyhledávače Google 🌐, zvýšila v prvním čtvrtletí čistý zisk 💰 meziročně o 57 procent na 23,66 miliardy dolarů (zhruba 554 miliard korun). Firma také oznámila, že svým akcionářům poprvé ve své historii vyplatí dividendu. Akcie podniku na zprávu reagovaly výrazným růstem. Číst více
Microsoft ve třetím finančním čtvrtletí zvýšil 📈 čistý zisk 💰 meziročně o pětinu na 21,9 miliardy dolarů (zhruba 513 miliard korun). Tržby vzrostly o 17 procent na 61,9 miliardy dolarů. Překonaly tak očekávání analytiků, kteří je podle průzkumu společnosti LSEG odhadovali v průměru na 60,8 miliardy dolarů. Číst více
Reklama
Reklama
Doporučujeme