Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

michelinské hvězdy - informace o tématu

Vinograf

RECENZE: Ve Vinografu nabízejí degustační vína a steak, který by obstál i v michelinské restauraci

Ve Vinografu na Senovážném náměstí už dávno nejde jen o víno. Každý chod má svůj příběh – a k němu hned tři možnosti párování: české, evropské a prémiové. Večer, který začíná jemným sektem z Litoměřicka a končí sklenkou moravského cabernetu, je důkazem, že moderní vinárna může být stejně o víně jako o kuchyni.

Přečíst článek
Asador Etxebarri – Axpe, Španělsko: Grilování povýšené na umění. Skrytý na baskickém venkově patří Etxebarri k nejlepším restauracím světa (v současnosti 2. v seznamu World’s 50 Best). Servíruje příběh ohně, dřeva a dokonalé jednoduchosti na každém talíři.

Michelinky, ale i venkovské hospůdky. Které restaurace vyhledávají nejbohatší Češi?

Přečíst článek

Zelenina s Michelinem. Cap Aureo v Rovinji ukazuje, jak chutná budoucnost gastronomie

Přečíst článek

Šéfkuchařka Kristína Nemčková: Smažáku se všichni ve světě smáli. Nakonec se po něm zaprášilo

Přečíst článek
Takto se vaří v nové restauraci Marie B.

Další hvězda pro Prahu? Michelinský tým otevřel hospodu. A bez jídelního lístku

Přečíst článek
{LABEL}

{NADPIS}

{POPISEK}

Eliška Hromková, šéfkuchařka Alcronu

Šéfkuchařka Alcronu ráda experimentuje, jejím menu jsem byl ohromen, říká gurmet Maurer

Eliška Hromková je pozoruhodný úkaz české gastronomické scény. Původně si myslela na kariéru architektky, pohodlí kanceláře ale vyměnila za frkot v kuchyni. Učila se od michelinských špiček a teď sama šéfuje legendárnímu Alcronu. A velmi úspěšně, dodává novinář a gurmet Pavel Maurer, který Elišce položil několik rychlých otázek. Jak jde ze stručných a přesných odpovědí tušit, pracovní tempo těch nejlepších šéfkuchařů je skutečně vražedné. Na každé minutě jednoduše záleží. I tak má jejich pracovní den i 14 hodin, jak potvrzuje první žena šéfkuchařka slavného Alcronu.

Přečíst článek
Nejezte blbě s Pavlem Maurerem

Nejezte blbě s Pavlem Maurerem: I michelinští kuchaři umějí zklamat

Nedávno jsme s přáteli v jednom novém pražském hotelu zaplatili 14 tisíc korun za večeři ve čtyřech. Degustační menu připravil hostující londýnský šéfkuchař, jež má jednu hvězdu od slavného průvodce Michelin. Ještě teď mě pálí kapsa a na jazyku cítím pachuť celkem nic moc jídla, o trapné obsluze nemluvě. Ale pěkně popořádku.

Přečíst článek
Jan Horák, nové šéfkuchař restaurace Augustine

Hvězda michelinských restaurací nově vaří v pražské restauraci Augustine

Většinu svého profesního života strávil v zahraničí, kde vařil v luxusních hotelech a michelinských restauracích. Nyní šéfkuchař Jan Horák zakotvil v pražské restauraci Augustine na Malé Straně.

Přečíst článek

News box

Zlato je na novém maximu. Cena zlata poprvé překonala hranici 4300 dolarů (zhruba 89 110 korun) za troyskou unci (oz; 31,1 gramu). Žlutý kov by mohl vykázat nejlepší týden za uplynulých pět let, píše agentura Reuters.

Fosilní paliva, jako jsou ropa, plyn a uhlí, zůstanou dominantní i po roce 2050, tvrdí zpráva McKinsey. Podle poradenské společnosti totiž růst poptávky po elektřině bude rychlejší než přechod na obnovitelné zdroje. 

Americký prezident Donald Trump se má dnes v Bílém domě setkat se svým ukrajinským protějškem Volodymyrem Zelenským. Ten neskrýval, že hodlá Trumpa požádat o další rakety Patriot k posílení protivzdušné obrany a také o střely s plochou dráhou letu Tomahawk pro údery v hloubi Ruska. Ve čtvrtek Trumpovi zavolal ruský prezident Vladimir Putin, aby jej od dodávky tomahawků Ukrajině odradil.
Doporučujeme