Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Galerie Kodl - informace o tématu

Šéf Galerie Kodl Martin Kodl

Martin Kodl: Je to paradox, ale největší růst trhu s uměním u nás nastartovala krize v roce 2008

Pokračovatel rodinné tradice. Martin Kodl je šéfem Galerie Kodl, která je nejúspěšnější aukční síní u nás. Za posledních třicet let se právě zde prodala umělecká díla za takřka dvanáct miliard korun. Na jarní aukci v roce 2022 byl prodán nejdražší obraz v historii České republiky „Staropražský motiv“ Bohumila Kubišty, který byl vydražený za 123,6 milionů korun, tato aukce je navíc komerčně nejúspěšnější tuzemskou aukcí v historii. „Nic zásadního neměníme. V kanceláři mám bustu svého dědy, který na mě ‚dohlíží‘, abych se pořád choval stejně, tedy slušně a seriózně,“ říká Martin Kodl. Přinášíme ochutnávku z velkého rozhovoru s Martinem Kodlem z magazínu Newstream CLUB.

Přečíst článek
Obraz malířky Toyen Puis, plus tard (Potom, později) z roku 1950

Další rekordní Toyen. Obraz Puis, plus tard se na aukci v Praze prodal za více než 37 milionů

Přečíst článek

Češi se v prostředí rekordní inflace přetahovali o umění. V aukcích utratili přes 1,6 miliardy

Přečíst článek
František Kupka: Bílý kůň

Nejočekávanější aukce roku je tu. Nabídne třicítku milionových obrazů

Přečíst článek
František Janoušek: Španělské zdi (vyvolávací cena 1,6 milionu korun)

V Galerii Kodl se bude dražit Kupka za 25 milionů nebo malby Karla Gotta

Tradičně nejočekávanější aukce podzimu se tentokrát bude konat bez účasti veřejnosti, zájemci se mohou zúčastnit prostřednictvím portálu Artslimit.com, plnou mocí zástupci galerie a podat pevný limit nebo dražit po telefonu. Vedle mistrů meziválečné moderny jsou v nabídce také současní umělci jako Pasta Oner nebo Vladimír Houdek.

Přečíst článek
Jan Kaláb: Vibration in White Ellipse 821

Aukce v Sotheby's nabídne české talenty. Jejich cena značně vyroste

Na nabídce prestižní aukční síně Sotheby's budou díla Alfonse Muchy, Emila Filly, ale také výkvětu současného českého umění v čele s Janem Kalábem či Pastou Onerem. Odhady jdou do statisíců korun.

Přečíst článek
Výstava Vladimira 518 v pražské DSC Gallery.

Startuje aukční podzim. Potvrdí rekordní rok?

Hlavní aukční síně finišují s přípravou svých podzimních dražeb. Stále ještě přijímají díla pro sálové aukce, které vynesou stovky milionů korun. České umění navíc bude k mání také v Londýně.

Přečíst článek
Reklama

News box

Při leteckých úderech na severozápadě Sýrie dnes brzy ráno zahynulo nejméně 4️⃣2️⃣ lidí, informovala exilová Syrská organizace pro lidská práva (SOHR). Podle ní jsou mezi oběťmi syrští vojáci a nejméně šest členů libanonského hnutí Hizballáh. 
Rusko v noci na dnešek podniklo další rozsáhlý vzdušný útok na Ukrajinu, která hlásí poškození  energetické infrastruktury v různých částech země. Odstávky v dodávkách elektřiny hlásí Dněpropetrovská a Charkovská oblast, píše na svém ruskojazyčném webu stanice BBC. 
V oblíbené počítačové 🎮 hře Fortnite je nově možné navštívit kyjevské náměstí Nezávislosti, zvané Majdan. Na speciálně vytvořené mapě se nebojuje, ale setrváním na ní hráči přispívají na obnovu nemocnice u Mykolajivu na jihu Ukrajiny, kterou zničily ruské útoky ve více než dva roky trvající válce. 
Při izraelských úderech mířených na oblast nedaleko Halabu (Aleppa) na severu Sýrie zahynulo podle agentury AFP nejméně 3️⃣6️⃣ syrských vojáků. Izrael podle exilové Syrské organizace pro lidská práva (SOHR) cílil na sklady zbraní poblíž mezinárodního letiště.
Reklama
Reklama
Doporučujeme