Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kultovní Matrix se dočká pátého pokračování. Má jít o poctu prvnímu dílu

Kultovní série Matrix se dočká dalšího, pátého filmového pokračování
ČTK
 ČTK

Kultovní filmová série Matrix se dočká pátého celovečerního snímku. Pod hlavičkou studia Warner Bros jej bude režírovat Drew Goddard, na Oscara nominovaný scénárista filmu Marťan a režisér klasiky moderního hororového žánru Chata v horách. V roli producentky se vrátí spoluscénáristka a spolurežisérka prvního filmu série Lana Wachovská, uvedl server Deadline.

Reklama

„Drew Warner Bros představil nový nápad, o kterém jsme všichni přesvědčeni, že bude skvělým způsobem, jak pokračovat ve světě Matrixu,“ prohlásil šéf produkce americké společnosti Jesse Ehrman. Nový snímek bude podle něj poctou původnímu filmu.

Zatím není jasné, zda se v novém Matrixu vrátí i herci v hlavních rolích v čele s Keanu Reevesem a Carrie-Anne Mossovou, kteří ztvárnili ústřední dvojici Nea a Trinity, píše Deadline.

Původní film série nedávno slavil výročí - premiéru měl před čtvrt stoletím, 24. března 1999 v Los Angeles. Snímek se dočkal širokého uznání kritiků, kteří ocenili jeho inovativní vizuální efekty, akční sekvence a zábavnost. Zaznamenal také obrovský kasovní úspěch a mezi diváky si vybudoval kultovní status. Získal i řadu ocenění včetně čtyř Oscarů.

Úspěch filmu vedl v roce 2003 k uvedení dvou celovečerních pokračování, Matrix Reloaded a Matrix Revolutions. Čtvrtý film s názvem Matrix Resurrections byl uveden do kin v prosinci 2021, kritiku si však vysloužil spíše rozpačitou. Recenzent listu The Guardian mu tehdy udělil dvě hvězdičky z pěti a označil ho za „těžkopádný restart“ populární série, jehož účelem bylo jen „vyždímat peníze“ z fanoušků Matrixu. Na specializovaném serveru Rotten Tomatoes ho diváci ohodnotili 63 procenty.

Hollywood zpeněžil kus dřeva. Rekvizita z filmu Titanic vyšla kupce na 17 milionů

Plovoucí kus dřeva, který v oscarovém snímku Titanic pomohl udržet hlavní ženskou postavu Rose při životě po námořní katastrofě, se v aukci prodal za 718 750 dolarů (přes 16,8 milionu korun). Píše to server BBC News.

Přečíst článek

Miliarda z Hollywoodu. Blade Runner 2099 se bude točit v barrandovských kulisách

Ateliéry studia Barrandov obsadí Hollywood. Natáčet se zde bude Blade Runner 2099 v produkci Amazonu. První řada seriálu by se měla v barrandovských ateliérech točit do listopadu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Snímek Barbie vede měsíc žebříček návštěvnosti českých kin

Fenomén Barbenheimer nepolevuje. Barbie i Oppenheimer vládnou kinům a vydělávají miliardy

Přečíst článek
Film Oppenheimer japonští diváci přijali vesměs příznivě

Zkouška ohněm. Oppenheimer dorazil do Japonska, návštěvníci kin mají smíšené pocity

Přečíst článek
Herec Cillian Murphy

V soukromí buďte klidní, v práci ale zuřiví a chaotičtí, radí čerstvý držitel Oscara Cillian Murphy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme