Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

covid - informace o tématu

Gorjan Lazarov - generální ředitel OREA Hotels and Resorts

Šéf největší české hotelové sítě sní o expanzi do zahraničí a plánuje i franšízy

Český hotelový trh je roztříštěný a do budoucna se určitě nevyhne konsolidaci. Potenciál ale rozhodně má, zatím se však vzpamatovává z propadů za období covidu a hledá cesty, jak zlepšit cenovou politiku a přilákat do Česka i více turistů z dalekých destinací. Do budoucna se rýsuje také spolupráce hotelů s developery, přinejmenším se sítí Orea Hotels and Resorts, jak zaznělo v rozhovoru pro newstream.cz se šéfem této největší hotelové sítě v Česku Gorjanem Lazarovem. 

Přečíst článek

USA jsou venku z covidové krize. Ne díky vládě, ale miliardovému turné Taylor Swift

Přečíst článek
Demonstrace za odvolání a demisi vlády premiéra Petra Fialy (ODS) s názvem Nenásilná revoluce - Česká republika na 1. místě, 28. října 2022, Václavské náměstí, Praha.

Boj s dezinformacemi je nedostatečný, míní většina Čechů. Zcela nekriticky je přejímá asi šest procent veřejnosti

Vláda nedostatečně bojuje proti konspiracím a dezinformacím, domnívá se 63 procent Čechů. Naopak 18 procent veřejnosti považuje boj s dezinformacemi za dostatečný. Zbývajících 19 procent dotázaných to podle svých slov nedokáže posoudit. Vyplývá to z průzkumu společnosti Median pro Český rozhlas (ČRo). Konal se na konci června a zúčastnilo se ho tisíc lidí starších 18 let.

Přečíst článek
Čínský hospodářský zázrak se nekoná

Čínský hospodářský zázrak se nekoná. Tamní vláda musí stimulovat ekonomiku

Čínské domácnosti ztrácejí důvěru a neutrácejí, přitom větší útraty lidí by druhá největší ekonomika světa potřebovala jako sůl. A aby toho nebylo málo, zahraniční firmy začínají ztrácet důvěru v čínskou ekonomiku.

Přečíst článek
Naděje zhasly. Čínský ekonomický motor se po covidu rozjel, a zase zadřel

Naděje zhasly. Čínský ekonomický motor se po covidu rozjel, a zase zadřel

Květnová data z čínského průmyslu a maloobchodu potvrzují, že ekonomické oživení se zadrhává. Údaje se sice zvýšily, ale z loňské nízké základny, kdy hospodářství zatížila přísná pandemická opatření. S odkazem na vládní údaje o tom informují tiskové agentury.

Přečíst článek

EASTLOG ukázal, jak by měli logistici překonávat krizi. Kongres navštívil rekordní počet lidí

Šestadvacátý ročník logistické konference EASTLOG ukázal, že dobře nastavené logistické systémy neznají nic jako hranici nemožného. Akce přilákala rekordní počet návštěvníků, kteří měli příležitost se seznámit s nejnovějšími trendy v oblasti logistiky, energetické bezpečnosti či automatizace a robotizace. Newstream byl mediálním partnerem akce. Další ročník odborné konference se už chystá. Proběhne zase za rok.

Přečíst článek
Wizz Air se dostane do zisku až letos

Aerolinky Wizz Air loni snížily ztrátu, letos už čekají zisk

Maďarská nízkonákladová letecká společnost Wizz Air v uplynulém finančním roce snížila ztrátu skoro o 17 procent na 535,1 milionu eur (12,7 miliardy korun). V aktuálním finančním roce ale už firma očekává návrat k zisku, a to díky silné poptávce po cestování a expanzi flotily.

Přečíst článek

Lukáš Kovanda: Drahota pro český trh práce nepředstavuje takový otřes, jakým byl covid

Míra nezaměstnanosti klesá, hlavně díky nástupu teplejšího počasí. Inflační a energetická krize ale není tak závažná, jako byla ta covidová, ukazuje i tak vývoj na českém trhu práce.

Přečíst článek
RegioJet má rekordní tržby

Jančurův RegioJet přestal krvácet, je zpět v zisku

Covidové roky zamávaly se zisky dopravců. Loňský rok byl rokem jejich částečného zahojení. RegioJet podnikatele Radima Jančury se dostal loni dostal z předloňské ze ztráty do zisku 126 milionů korun při rekordních, takřka třímiliardových tržbách. Uvedla to mluvčí firmy.

Přečíst článek
Čína se po covidu otevřela světu, ale ne tak docela. Nový zákon o špionáži je rizikem pro návštěvy zahraničních byznysmenů.

Čína se otevřela světu, ale jen trochu. Nový zákon o špionáži odrazuje zahraniční byznysmeny od návštěvy

Naděje vkládané do raketového ekonomického čínského oživení na přelomu roku se nenaplnila. Čínské akcie klesají. Návrat zahraničních manažerů do Číny a tedy i případného kapitálu se navíc stal rizikový kvůli novému zákonu o špionáži a snaze Pekingu kontrolovat informace plynoucí mimo Čínu. Byznysmeni zejména ze Západu tak své cesty do říše středu pečlivě zvažují.

Přečíst článek
Burza v Pekingu (ilustrační foto)

Překvapivě špatná zpráva, čínské hospodářské oživení zpomaluje

Čínské hospodářské oživení překvapivě zpomaluje. Druhý měsíc po sobě se snížil index nákupních manažerů a slábne i index výrobců ve službách. Vyplývá to z dat, která zveřejnil čínský statistický úřad. Po USA druhá největší světová ekonomika se tak z pandemie covidu-19 vzpamatovává pomaleji, než mnozí čekali.

Přečíst článek
Letenky v EU jsou po Covidu o polovinu dražší

Letenky v EU jsou po covidu o polovinu dražší, lidé volí cestování vlakem

Průměrná cena letenek v Evropě je o 58 procent vyšší než před pandemií, ukazují to data vyhledávací platformy Omio. Vzrostla naopak popularita vlakové dopravy.

Přečíst článek
Reklama

News box

Čistý zisk Moneta Money Bank letos v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 5,8 procenta na 1️⃣,3️⃣ miliardy korun. Výsledek je v souladu s očekáváním banky a byl ovlivněn především dobrým provozním ziskem a nižšími provozními náklady. Provozní zisk vzrostl v prvním čtvrtletí meziročně o 9,6 procenta na 3,1 miliardy korun a provozní náklady klesly o 3,8 procenta na 1,5 miliardy korun.
Americká internetová společnost Meta Platforms v prvním čtvrtletí více než 📈 zdvojnásobila čistý zisk na 12,4 miliardy dolarů (292,6 miliardy korun) ze 5,7 miliardy dolarů před rokem. Firma, která mimo jiné vlastní sociální sítě Facebook a Instagram či komunikační platformu WhatsApp dále oznámila, že letos očekává vyšší výdaje kvůli zavádění nových produktů umělé inteligence (AI) a posilování infrastruktury pro jejich podporu.
Čínská sociální síť pro sdílení krátkých videí TikTok  pozastaví v Evropské unii program odměn u své aplikace TikTok Lite. Firma o tom dnes informovala na síti X. V mezičase se provozovatel sociální sítě soustředí na připomínky od Bruselu, který si všímá dopadů aplikace na děti. 
Právě schválený balík americké pomoci může odvrátit porážku Ukrajiny, vítězství jí ale zatím  nezajistí, uvedla agentura AP. Ekonomická a vojenská podpora v hodnotě 61 miliard dolarů (1,4 bilionu korun) podle ní umožní Ukrajině zpomalit postup ruských vojsk a poskytne jí čas na vypracování strategie, jak vytlačit Rusko z ovládnutých území.
Reklama
Reklama
Doporučujeme