Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

cena ropy - informace o tématu

Prezident ČR Petr Pavel

Pavel: Útoky Húsíů na námořní dopravu v Rudém moři nelze tolerovat

Provokativní a nebezpečné útoky Húsíů na námořní dopravu na Rudém moři nemohou být dále tolerovány, uvedl na sociální síti X prezident Petr Pavel. Zásah spojenců byl nezbytným krokem k zamezení rostoucímu napětí v regionu, míní.

Přečíst článek
tankování, čerpací stanice

Burzovní cena nafty klesla, čerpačky v Česku na to nereagovaly. Od zítřka si na jejich marže posvítí ministerstvo

Přečíst článek
ropná plošina, ilustrační foto

Ceny ropy katapultovaly sedmileté maximum

Ceny ropy pokračují v růstu a při asijském obchodování vystoupily na další sedmileté maximum. Na trhu se zvyšují obavy z přerušení dodávek kvůli sankcím uvalených na ruské banky v souvislosti s prohlubujícím se konfliktem na Ukrajině. Obchodníci se snaží hledat alternativní zdroje ropy, trh je však napjatý.

Přečíst článek
Ilustrační foto

ANALÝZA: Odepisovaná ropa zažívá nevídaný comeback. Kam až porostou její ceny

Těžařské odvětví se po covidové pauze dostává znovu na výsluní. Ceny ropy aktuálně žene nahoru válka na Ukrajině. Kde se zastaví? Vývoj posledních let na trhu s ropu shrnuje analýza Newstreamu.

Přečíst článek
Vladimír Putin

Rusku více než sankce škodí levná ropa. Putinův tah ji přitom citelně zdražuje

Před Západem stojí těžký úkol zvolit sankce, které Rusku uškodí citelně více, než jaké bude související „sebepoškození“ zejména Evropy.

Přečíst článek
čerpací stanice, ilustrační foto

Čerpací stanice nezohlednily letní propad cen ropy, pohonné hmoty zdražují

Pohonné hmoty v Česku mírně zdražují navzdory levnější ropě. Čerpací stanice si tak navyšují své marže a zisky na úkor motoristů. Snaží se zahojit po pandemii.

Přečíst článek
Reklama

News box

Severní Korea v pátek uskutečnila test mimořádně velké bojové hlavice pro střely s plochou dráhou letu a zkušební odpal nové protiletadlové střely. Informovala o tom severokorejská oficiální tisková agentura KCNA.

Hrubý domácí produkt Ruska by se měl v letošním roce zvýšit stejným tempem jako loni, kdy vzrostl o 3,6 procenta. Předpověděl to podle agentury Reuters ruský ministr financí Anton Siluanov. "Veřejný dluh zůstává na udržitelně nízké úrovni kolem 15 procent HDP, rozpočtový deficit činí zhruba jedno procento HDP a očekává se, že tempo hospodářského růstu bude na stejné úrovni jako v roce 2023, což je 3,6 procenta," uvedl Siluanov.

Reklama
Reklama
Doporučujeme