Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Morava je vinařskou velmocí. Každý rok tam přibyde jedno krásné vinařství

Vinařství Kolby má nový facelift.
Se svolením BoysPlayNice
Petra Jansová

Nezbourali ani centimetr, přesto vinařství Kolby získalo po jejich zásahu zcela nový ráz. Původní stavby i ty nové, suchý sklad i vinný bar, zabalili architekti ze studia ORA do dřevěných latí.

Reklama

Trojice architektů ze studia ORA má s upravováním starých areálů hodně zkušeností. Zasahují do nich novými prvky, oprašují ty staré a hledají jim i novou funkci. Mezi jejich nevýraznější projekty bezpochyby patří rekonstrukce keramičky v Kravsku.

Facelift vinařství Kolby v Pouzdřanech není jejich první „vinařskou“ realizací. Pro značku Reisen v Pavlově přeměňovali starý sklad na bar.

Zakázka v Pouzdřanech měla ale jedno zásadní omezení. Protože celý areál nedávno prošel transformací, nebylo možné do stávajících objektů příliš zasahovat, nebo je dokonce demolovat.

Obchodní manažer vinařství Kolby Martin Šmíd

Skvělé ocenění českého vinařství Kolby. Jako bychom získali zlato z olympiády, říká obchodní manažer Martin Šmíd

Francouzská Vinalies Internationales je jedna z největších světových vinařských soutěží. Na letošním třicátém ročníku, který se konal ve francouzském městě Cannes, uspělo české vinařství Kolby. „Vína Kolby vylovila z tyrkysových vod azurového pobřeží pět zlatých medailí, což považujeme za obrovský úspěch. Soutěž má ve vinařském světě velké uznání. Je to pro nás stejné, jako kdybychom přivezli pět zlatých medailí z olympijských her,“ hodnotí soutěž Martin Šmíd, obchodní manažer vinařství Kolby.

Přečíst článek

„Přesto bylo potřeba změnit výraz staveb a aktualizovat provozní vazby, aby odpovídaly potřebám současného vinařství. Hlavní výzvou projektu proto bylo sjednocení jednotlivých objektů, míst a momentů do celku,“ popisují architekti.

Nejvýraznějším stavebním vstupem je dostavba suchého skladu. Betonová montovaná hala se zapouští do terénu. „Zanoření vynikne o to více, protože zemina z výkopu byla deponována v místě vedle haly,“ dodávají architekti. Kopeček umenšuje objem haly, stejně jako barva betonu.

Vinný bar pro návštěvníky, další položku zakázky, umístili architekti do historické budovy, prostoru navazující na rozsáhlé sklepy.

 

 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Vinařství Neužil uprostřed centra Znojma navrhli architekti ze studia ORA.

Umí Češi pít jen pivo? Ne, produkují i skvělé víno a vinařství jsou čím dál tím hezčí

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme