Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čeští architekti zabodovali v mezinárodní konkurenci. O které projekty jde?

Kocanda Kravsko
BoysPlayNice
Petra Jansová
pej

Hned několik tuzemských architektonických studií se dostalo do prestižního výběru Building of Year, který každoročně sestavuje největší architektonický portál ArchDaily. O které projekty jde?

Reklama

„Jsme rádi, že náš projekt KVIFF.TV Park, navržený pro Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary, byl vybrán do soutěže ArchDaily 2024 Stavba roku,“ oznámili na Facebooku architekti ze studia Chybik + Kristof Architects. Ti zaujali hned dvěma projekty, v kategorii instalace a drobná architektura návrhem modulárního pavilónu KVIFF.TV Park, v kategorii industriální architektura pak stavbou Mendelova skleníku v Brně

Ve stejné kategorii soutěží, o vítězi rozhodnou čtenáři prostřednictvím hlasování, i projekt architekta Aleše Fialy na vinařství Grudau v Kurdějov. I tento projekt zkrášlil Moravu. Vinařství Gurdau vzniklo doslova na zelené louce. Vinařský dům připomínající betonovou „vlnu“ stojí v samém srdci vinic. Je to tak nejlepší. Tedy strategické. I když, jak říká její autor architekt Aleš Fiala, vlastně i „poetické, protože odstupuje od vesnice a nabízí uklidňující a okouzlující výhledy.“ Z dřevem obložených teras je vidět až na Pálavu či roviny rozprostírající se v Rakousku.

A tuzemští architekti zarezonovali i v další kategorii - bydlení. Do těch nejlepších projektů se prostavělo studio ORA a jeho revitalizace továrny na penzion. „Naším cílem bylo ho očistit od výrazně rušivých zásahů, vytvořit harmonický celek a zároveň se vyhnout efektu přílišné novosti,“ přiblížili rekonstrukci kulturní památky architekti. S respektem k historii studio ORA přistoupilo i k úpravám dalších budov v areálu – továrně i jejímu komínu, sádrovně i nejmladšímu objektu, třídírně.  Všechny průmyslové objekty mají díky konverzi i novou funkci. 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Byt v domě Neugraf na Smíchově.

Byt kousek od rušného Anděla vypadá uvnitř spíš jako chata. Má dřevěné podlahy a hliněné zdi

Přečíst článek
Na fasádu paláce Savarin se vrátily zrestaurované sochy.

Aktuálně z nejstřeženějšího staveniště v Praze: Do Savarinu se vrátily barokní sochy

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme