Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Umí Češi pít jen pivo? Ne, produkují i skvělé víno a vinařství jsou čím dál tím hezčí

Vinařství Neužil uprostřed centra Znojma navrhli architekti ze studia ORA.
Se svolením BoysPlayNice
Petra Jansová

Národ pivařů? Nikoliv. V tuzemsku se produkuje i skvělé víno. Navíc vinařské domy jsou čím dál "hezčí" a kromě degustace lákají i na skvělou architekturu.

Reklama

Architektonické špičky navrhují stavby pro vinice po celém světě. Chateu navrhl Frank Gehry, Zaha Hadid, Norman Foster, Philippe Starck i Santiago Calatrava. První moderně pojaté vinařské domy se začaly realizovat v kalifornské Napa Valley, najdou se ale i ve Francii, Španělsku nebo třeba v Rakousku.

Trendu podlehli už i tuzemští vinaři. Čím dál tím víc vinařských domů začíná klást důraz na kvalitní stavby a atmosféru místa, které dokáže umocnit degustaci vína a vinařství se tak může stát výletním cílem stejně jako zámek nebo rozhledna.

V následující galerii si můžete prohlédnout některé z nich.

Natáčení podcastu s Evou Le Peutrec

Eva Le Peutrec: V Číně panuje kapitalismus, který jsem nezažila ani ve Spojených státech

Pochází z Česka, nejvíc a největší projekty ale podle návrhů architekty Evy Le Peutrec realizovali v Číně. Tam žila šest let a jak říká v dalším díle podcastu Realitní Club málokdo z jejích evropských kolegů tam, tak dlouho vydržel.

Přečíst článek

Dřevěná konstrukce je primárně navržena jako čajový pavilon.

Český Těšín se dostal do zahraničních médií. Zaujal dřevěnou konstrukcí u přehrady

Nenápadná dřevěná konstrukce na břehu přehrady Hrabinka u Českého Těšína zaujala i prestižní zahraniční architektonický server.

Přečíst článek

 

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Byt v domě Neugraf na Smíchově.

Byt kousek od rušného Anděla vypadá uvnitř spíš jako chata. Má dřevěné podlahy a hliněné zdi

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme