Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Magnát Vítek přeprodává nemovitosti za miliardy

CPI Property Group
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

Miliardář Radovan Vítek přeprodává portfolio maloobchodních nemovitostí společnosti Immofinanz, kterou většinově vlastní. Hodnota transakce činí v přepočtu osm miliard korun.

Reklama

Realitní společnost CPI Property Group (CPIPG) miliardáře Radovana Vítka prodává 53 maloobchodních nemovitostí v regionu střední a východní Evropy rakouské realitní společnosti Immofinanz, jejímž je většinovým vlastníkem. Cena činí 324,2 milionu eur (téměř osm miliard korun), uvedla CPIPG.

Nemovitosti, které přešly do vlastnictví společnosti Immofinanz, představují přibližně 217 tísíc metrů čtverečních pronajímatelné plochy. Obsazenost maloobchodních jednotek přitom činí 99 procent.  

Dokončen byl zatím přesun 36 nemovitostí v Česku a Polsku s pronajímatelnou plochou 108 tisíc metrů čtverečních. Kupní cena činila 191 milionů eur. Do konce roku má být převedeno zbývajících 17 nemovitostí v Maďarsku a na Slovensku.

„Tato transakce představuje důležitý strategický krok k posílení našeho maloobchodního portfolia, odolného vůči krizím a vykazujícího vysokou návratnost. Akvizice nejenže urychlí posilování naší vedoucí pozice na trhu nákupních parků v Evropě a naši značku Stop Shop, ale také udržitelně podpoří výdělečnou sílu společnosti Immofinanz, a to díky stabilnímu příjmu z pronájmu ve výši přibližně 25 milionů eur ročně,“ uvedla k transakci Radka Doehring, členka představenstva společnosti Immofinanz.

CPI Property Group

Realitnímu impériu Radovana Vítka se daří. Hlavně díky akvizicím

Koupě rakouských realitních společností Immofinanz a s Immo se miliardáři Radovanu Vítkovi hrubě vyplácí. Zisk jeho realitního impéria CPI Property Group roste o desítky procent.

Přečíst článek

Transakce rozšířila maloobchodní portfolio Immofinanz na 166 nemovitostí s pronajímatelnou plochou více než 1,3 milionu metrů čtverečních v deseti zemích světa. CPIPG vlastní v Immofinanz podíl přibližně 77 procent.

CPI Property Group má sídlo v Lucembursku a s jejími akciemi se obchoduje na burze ve Frankfurtu nad Mohanem. Podle svých internetových stránek má 889 komerčních nemovitostí v řadě zemí, včetně Česka, Německa, Maďarska, Polska, Slovenska, Chorvatska, Švýcarska, Itálie či Británie. Vítek vlastní v CPI Property Group 87,8 procenta. Podle časopisu Forbes je jedním z devíti českých dolarových miliardářů.

Dušan Kunovský, Central Group

Kunovský v podcastu Realitní Club: Investoři dnes už ani nechtějí byty pronajímat

Ceny nemovitostí, zastavené projekty, brutální odliv klientů, ale i neúměrně dlouhé stavební řízení. Nejen tato témata probírali moderátoři Petra Jansová a Dalibor Martínek v dalším podcastu Realitní Club s největším tuzemským developerem, zakladatelem a vlastníkem společnosti Central Group Dušanem Kunovským. 

Přečíst článek

Víme, co se děje ve světě realit. Sledujete Realitní Club

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Prodej obchoďáku i Vítkův byznys. Objem investic do komerčních nemovitostí výrazně narostl

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme