Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Developer JRD chystá v Česku výstavbu 2200 bytů v hodnotě 16 miliard

JRD
vizualizace JRD / užito se svolením
 ČTK

Developer JRD Real Estate, který ve skupině JRD vznikl sloučením firem JRD Development a JRD Land, připravuje v Česku 2200 bytů. Projekty jsou v různých fázích rozpracovanosti, jejich budoucí výnosová hodnota má dosáhnout 16 miliard korun. 

Reklama

Skupina uvedla, že aktuálně doprodává, dokončuje nebo připravuje rezidenční projekty v hlavním městě, a to Green Port Strašnice v Praze 10, Bohdalecké kvarteto v Praze 4, Císařskou vinici v Praze 5 či Vital Kamýk v Praze 12. Další chystá například v Měcholupech, Štěrboholech, Malešicích a Hloubětíně.

„V nejbližším období pak představíme projekt horských apartmánů, které budou vhodné nejen pro osobní rekreaci, ale také na pronájem jako investiční příležitost,” uvedla generální ředitelka JRD Real Estate Alexandra Tomášková.

Natáčení podcastu Realitní Club s Janem Řežábem z JRD.

Banky nás milují, jsme nejzelenější ze zelených, říká developer Řežáb

Založili jsme obor udržitelného developmentu v Česku už někdy v roce 2000, říká zakladatel a majitel stavební a technologické společnosti JRD Jan Řežáb. „V té době tady ještě ani neexistovalo toto názvosloví,“ tvrdí muž, který na udržitelných technologiích postavil celý svůj byznys. On sám je přitom fanouškem nových, šetrných technologií či obnovitelných zdrojů. Samozřejmě již léta jezdí elektroautem a bydlí v pasivním domě, který postavila jeho firma.

Přečíst článek

V nájmu je budoucnost 

JRD v budoucnu plánuje podobně jako ostatní developeři i vstup do nájemního bydlení. Je to jedním z našich dlouhodobých záměrů, uvedla Tomášková. Dodala, že společnost proto založila samostatnou divizi JRD Invest, která část bytů z portfolia zpřístupní formou nájmu.

Skupina uvedla, že ke spojení JRD Development a JRD Land přistoupila z důvodu maximálního využití synergií obou společností. „Naplňujeme jeden z našich strategických cílů, a to rozvoj velkých územních celků v konceptu udržitelného stavitelství. V této souvislosti pracujeme například na vytvoření konceptu tzv. JRD carbon zero smart city a přiblížení k uhlíkové neutralitě,” řekla Tomášková.

JRD Real Estate se specializuje na stavbu nízkoenergetických a pasivních bytových domů a na pozemkový development. JRD Group byla založena v roce 2003 a zastřešuje skupinu firem zabývající se udržitelnými obory. Vedle JRD Real Estate pod její značku spadá JRD Energo, JRD Invest a JRD Plazma, pod kterou spadá společnost Millenium Technologies.

bytové domy, byty, ilustrační foto

Malí developeři nezvládají, nabízejí své projekty velkým hráčům. Ti se do nich ale nehrnou

Na začátku často bývala myšlenka na výstavbu vlastního, malého developerského projektu o pár desítkách bytů. A na jejich prodeji vydělat majlant. Drobné firmy s pozemkem začaly shánět razítka a rozvíjet plán. V posledních měsících však řada těchto záměrů bere za své. Zdražilo financování, zamrzla poptávka po nových bytech. Sny o pěkném zisku se začaly rozplývat v mlze.

Přečíst článek

Sledujte Realitní Club na newstream.cz

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry. 

Témata související s realitami:

Reklama

Související

"Táta hypoték" Jan Sadil v podcastu Realitní Club.

Jan Sadil: Kdo chce získat hypotéku na byt, musí vydělávat sto tisíc korun čistého

Přečíst článek
"Táta hypoték" Jan Sadil v podcastu Realitní Club.

Jan Sadil: Před čtvrt stoletím nikdo hypotéky neuměl. Půjčka se často řešila až na centrále banky

Přečíst článek
Prosek Park - vizualizace projektu nájemního bydlení.

Obrat k nájemnímu bydlení. Velcí developeři hledají odbyt a nabízejí městu výstavbu levných bytů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme