Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jaké jsou výhody našeho členství v EU? Sledujte veřejnou debatu v Hradci Králové

Komerční spolupráce

Ve čtvrtek 11. dubna 2024 se v Hradci Králové uskuteční veřejná debata na téma 20 let ČR v EU. Akce se koná u příležitosti 20. výročí vstupu České republiky do Evropské unie a zaměří se na hodnocení přínosů a dopadů členství pro Českou republiku a její regiony. Hosty debaty budou primátorka Hradce Monika Ladmanová, ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák, vedoucí Zastoupení Evropské komise v ČR Pavlína Springerová a politolog Jan Prouza.

Reklama

Přímý přenos debaty začně v 17:00. Video se spouští v úvodu tohoto článku. 

Konkrétní přínosy členství naší země v Evropské unii a dopady tohoto kroku v Královéhradeckém regionu přiblíží primátorka města Hradce Králové Pavlína Springerová. Jak členství v Evropské unii ovlivnilo Českou republiku a jak je vnímána v celoevropském kontextu nastíní ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák spolu s vedoucí Zastoupení Evropské komise v České republice Monikou Ladmanovou. Děkan Filozofické fakulty Univerzity Hradec Králové a politolog Jan Prouza zhodnotí situaci ve vzdělávání.

Z dalších projednávaných témat lze zmínit například roli České republiky v budoucím vývoji Evropské unie, otázku případného vstupu do eurozóny a přijetí eura, stejně jako možnosti aktivní účasti naší země na dění v Evropské unii.

Moderátorem celé debaty bude tiskový mluvčí Univerzity Hradec Králové, Jakub Novák. 

Prostor se najde i pro dotazy veřejnosti. Využijte možnost zeptat se těchto významných hostů na otázky, které vás zajímají a přijďte 11. dubna 2024 od 17:00 do víceúčelového sálu Knihovny města Hradce Králové. Vstup je volný, ale kapacita sálu je omezena.

Rezervace je možná online na webových stránkách www.europedirect.cz nebo osobně v Referenčním centru Knihovny města Hradce Králové.

Registrační formulář naleznete pod odkazem: https://forms.gle/ZvaLQ42wRYXeEJ8f9

Spolufinancováno z prostředků Evropské unie

Niedermayer: Politika potřebuje otočit kormidlem. Směrem k větší odpovědnosti

V Evropské parlamentu jde o to, aby si vás ostatní všimli. Jedině tehdy, když si vás kolegové všimnou, vás začnou brát vážně, zdůrazňuje volební lídr TOP 09, trojka koaliční kandidátky SPOLU a europoslanec Luděk Niedermayer. Voličům chce nabídnout i postoje, za něž se netleská.

Přečíst článek

Protext rozjíždí seriál debat s občany. První se bude zabývat migrací a jejími dopady na život v EU.
video

Začíná seriál debat s občany o Evropské unii

První z veřejných debat se koná v Jihočeské vědecké knihovně v Českých Budějovicích 9. dubna od 11:00. Moderovaná diskuse bude vysílána živě na kanálu YouTube, na webu CTK ceskenoviny.cz a na FB klientské služby Protext.

Přečíst článek

Reklama

Související

Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí?

Jak poznat nebankovní půjčky, kde opravdu půjčí? To nechte na nás

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme