Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Válka neválka, Rusové na dovolenou pojedou

Ilustrační foto
iStock
 nst
nst

Mnoho států uvalilo na Rusy sankce, aerolinky zrušily ruské lety, možnost cestování po světě se hodně zkomplikuje. Přesto jsou země, kam Rusové na dovolenou vyjedou.

Reklama

Představitelé Turecka, Egypta a Tuniska potvrdili, že země čekají na ruské turisty, uvedla podle agentury TASS ruská státní cestovní agentura Rostourism. Zarina Doguzová, která vede Rostourism, prý tento týden s tuniským ministrem cestovního ruchu Mohamedem Moezem Belhassenem. Tuniské úřady podle něj nikdy neplánovaly zavést žádná omezení vůči Rusku a chtějí naopak posílit příliv ruských turistů.

Masové destinace

Šéfka Rostourismu dále nedávno jednala s egyptským ministrem turismu a památek Khaledem Elenanim a jeho tureckým protějškem Mehmetem Ersoyem. Oba prý ujistili, že mají zájem o spolupráci s Ruskem a žádná omezení pro ruské turisty v těchto zemích nebudou zaváděna. „Je také důležité, aby tři nejoblíbenější masové destinace zůstaly pro naše občany dostupnými dovolenkovými destinacemi a naši partneři budou i nadále poskytovat bezpečné a pohodlné podmínky pro pobyt ruských turistů,“ shrnula Doguzova.

Česká národní banka, ilustrační foto

Rusko začíná bankrotovat. Nastal čas na korunové intervence, míní Goldman Sachs. Sazby ještě porostou

Rusko podle všeho začíná dnes vykazovat známky platební neschopnosti, takže už směřuje k bankrotu. Dnes má totiž vyplácet úrok na svém dluhu, ale cizinci zřejmě žádné peníze neuvidí. Od pondělí pro ně platí v Rusku zákaz výplaty peněz. To je ovšem částečná platební neschopnost, ať už je zdůvodněná jakkoli. Rusko tedy míří ke krachu. Jak asi zareaguje ČNB?

Přečíst článek

Reklama

Související

Nord Stream 2, výstavba plynovodu, ilustrační foto

Habeck si oddechl, turbína k Nord Stream 1 už je na cestě do Ruska. Plynovod se ale rozjede se zpožděním

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme