Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Hrad versus vláda a starosti ministrů

Prezident Petr Pavel při projevu v OSN
ČTK
Jana Havligerová

Prezident Pavel otevřel debatu kolem možného zrušení práva veta členských států Evropské unie. Nikoli v Česku, ale nečekaně v belgických Bruggách. Debata s vládou o úloze Česka v EU či jeho postojích ke Slovensku by hlavě státu rozhodně prospěla. Nebo že by hlava státu a její přítel po boku nevěděli, kdo odpovídá za českou zahraniční politiku? Možná proto, že vědí, si klidně pouští ústa na špacír.

Reklama

Ministr Stanjura oznámil, že zdanění tichého vína definitivně nebude součástí vládního konsolidačního balíčku. K politické debatě o zdanění tichého vína je podle něj možné se vrátit, pokud se dojednají administrativní podmínky správy daně. Nejspíš tedy až naprší a uschne.

Lidoveckého šéfa resortu práce a sociálních věcí Jurečku značně rozhodila slevová akce s názvem Dárek pro seniory 65+, kterou pro osoby vyššího věku připravil řetězec Lidl. Snížené ceny zemědělských komodit prý mají řetězce promítnout do cen automaticky a pro všechny, nikoliv jen pro seniory. Rozladění dvaačtyřicetiletého ministra se při dobré vůli dá i pochopit.

Reklama

Související

Do důchodu později. Posunout věk odchodu bude nezbytné, shodli se zástupci opozice, koalice i Pavel

Přečíst článek
Ministr financí ČR Zbyněk Stanjura (ODS)

Politický diář Jany Havligerové: Tak reformy prý budou, vzkazuje náhle Stanjura

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme