Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Česká předsedkyně sněmovny míří ze Soulu na ostře sledovaný Tchaj-wan

Předsedkyně sněmovny Markéta Pekarová Adamová na státní návštěvě v jihokorejském Soulu
ČTK
 nst
nst

V jihokorejském Soulu zahájila tento čtvrtek česká předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová svoji několikadenní návštěvu Severovýchodní Asie. Se zástupci Jižní Koreje kromě bezpečnostních otázek probírala hlavně rozvoj vzájemné ekonomické spolupráce. Stejná mise ji čeká ještě na Tchaj-wanu, kam se přesouvá spolu s asi 150 člennou delegací úředníků a podnikatelů v sobotu.

Reklama

Na Tchaj-wanu se Pekarová Adamová setká s prezidentkou Tsai Ing-wen a pronese projev před zákonodárci. Návštěva šéfky české sněmovny bude mediálně ostře sledována. Pokrývat ji bude přední mezinárodní zpravodajská platforma TaiwanPlus.

„Návštěva předsedkyně českého parlamentu je důkazem stále významnější role Tchaj-wanu ve světové politice i globální ekonomice. Naše zpravodajství o její návštěvě dále dokládá závazek společnosti TaiwanPlus poskytovat důvěryhodný a autentický hlas z Asie a sdílet tchajwanský pohled na události, které jsou pro Tchaj-wan a svět důležité,“ sdělil generální ředitel společnosti TaiwanPlus Michael Yu.

Mezi další akce zaměřené na prohloubení bilaterální obchodní výměny mezi Českou republikou a Tchaj-wanem patří také 36hodinový „ideathon“ pořádaný Česko-tchajwanskou podnikatelskou komorou a Startup Kitchen.

Ideathon Dumplings Hack 1.0.1, který se bude konat 25. až 26. března v Tchaj-peji, shromáždí softwarové vývojáře, podnikatele, datové vědce a odborníky na UX/UI z Tchaj-wanu i Česka v soutěži o vývoj řešení na míru v rozvíjejících se odvětvích, od AI/IoT a e-mobility až po nanotechnologie.

Misi na Tchaj-wan doprovodí české startupy. Zaujmou ostrovní investory?

Nejpočetnější česká politicko-podnikatelská mise na Tchaj-wan v čele se šéfkou sněmovny Markétou Pekarovou Adamovou ke konci března bude šancí i pro tuzemské technologické startupy. V takzvaném „ideathonu“ se utkají v třídenním klání se svými ostrovními protějšky a odprezentují svá řešení tamním investorům. Ty nejlepší pak svou práci představí na prestižním Smart City Summit & Expo, který se na Tchaj-wanu koná ve dnech 28. až 31. března. 

Přečíst článek

Reklama

Související

Česko-tchajwanský souboj startupů vyhrál projekt využívající umělou inteligenci

Přečíst článek
Čínský prezident Si Ťin-pching

Čínské plány. Země zvýší výdaje na obranu, sjednocení s Tchaj-wanem už nemá být mírové

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme