Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Dohlédnou si politici na špičku nosu? Jak kdy

ministr zemědělství Zdeněk Nekula (KDU-ČSL)
ČTK
Jana Havligerová

Ministerstvo zemědělství začalo sledovat prodejní ceny vybraných potravin. Podle šéfa rezortu Zdeňka Nekuly (na snímku) si obchodní řetězce započítávají extrémně vysoké marže. Monitorování situace má podle něj trvat tři měsíce. Na to, aby mu někdo vysvětlil, že marže nerovná se zisk, je to snad dostatečně dlouhá doba. Samozřejmě by bylo lepší, kdyby to pan ministr věděl předtím, než zdvihl „varovný prst“.

Reklama

S diagnózou COVID-19 podle oficiálních údajů ministerstva zdravotnictví zemřelo v Česku od začátku epidemie už více než 40 tisíc lidí. „Myslím, že těch čtyřicet tisíc je velmi podstřelené číslo. Počet mrtvých odhaduji někde kolem 60 tisíc, možná 70 tisíc“, říká šéf ministerstva Vlastimil Válek, který dal už vícekrát najevo slabost pro silné osobnosti. Tentokrát si nejspíš vzal za vzor Churchillův bonmot: Věřím pouze těm statistikám, které jsem sám zfalšoval.

nákupy, ilustrační foto

Lukáš Kovanda: Jak za komunistů. Kontrola marží u potravin vrací Česko do dob centrálního plánování

Fialovu kabinetu kontrolování marží zachutnalo. A tak si po březnovém spuštění sledování cenotvorby čerpacích stanic nyní posvítí také na prodejce potravin. Ve své podstatě je jakákoli kontrola marží pošlapáváním svobody podnikání, takže by ji jeden čekal třeba od sociálních demokratů nebo spíše od komunistů.

Přečíst článek

Vládní hnutí STAN zahájilo jarní fázi kampaně pro komunální volby, předseda Vít Rakušan je označil za klíčové. A tak Starostové a nezávislí zároveň připravili speciální stránky pro ty, kteří by snad kandidovat chtěli, jen nevědí za koho a jak se na nějakou kandidátku dostat.

Pardon, „kteří budou potřebovat s tímto krokem pomoci“. Kdo využije doménu chcikandidovat.cz, může se spolehnout na plnou podporu příslušné krajské i celostátní organizace STAN. Pomoc je absolutně nezištná, tlačítko „PŘIDEJTE SE K NÁM“ je k dispozici.

Pandemie v České republice - ilustrační foto

Stanislav Šulc: Putin a Válek vyřešili pandemii. Tedy vlastně ne

Tisíce pozitivních testů denně navzdory minimu realizovaných testů, tisícovka lidí v nemocnicích, z toho stovka ve vážném stavu. A desítky mrtvých denně. Tyto statistiky se česká vláda rozhodla označit za konec pandemie.

Přečíst článek

Reklama

Související

Polský Sejm (ilustrační foto)

Lukáš Kovanda: Varšava zvažuje zrušení „inflačních štítů“. S extra levnými nákupy v Polsku bude brzy konec

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme