Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Politický diář Jany Havligerové: Testování a k tomu Válek

testování ve školách
ČTK
Jana Havligerová

Vláda schválila pravidelné plošné testování v základních a středních školách. Jestli bude dostatek potřebných antigenních testů, ovšem jisté není. Nemocnicím zase začínají chybět monoklonální protilátky, tedy léky, které chrání nakažené covidem před těžkým průběhem nemoci. Ale klid, objedná se, vypíše se výběrové řízení, všechno bude. Hlavní je klid na práci.  

Reklama

Na hlavu lidí se z Babišova kabinetu sype jedno nové opatření proti covidu za druhým. Co platí, a co ne, už nejspíš neví ani ministerstvo zdravotnictví. Bavorský model ano, anebo vlastně ne tak úplně, povinné očkování rozhodně ne, ale možná pro vybrané profese ano… Uplynulý týden byl zmatečných informací plný. Aby toho nebylo málo, televizní tiskovku uspořádal i budoucí šéf zdravotnického resortu Válek. Jemu už neporozuměl nikdo. Latiníci říkali, že konec korunuje dílo. Profesor Válek tomu „dílu“ korunu nasadil.

Premiér v demisi má nápad: Kdyby lidi začali sbírat ty petiční archy a posbírali by dost podpisů, mohl by kandidovat na prezidentskou funkci. Je to ale jenom nápad. Jak Babiš zdůrazňuje, fakt to teďka není téma. A je to venku, už oficiálně víme, o co bude při svém opozičním tažení každou vteřinu šéf hnutí Ano a spolu s ním jeho věrní hrát.

Alena Schillerová, ministryně financí v demisi

Až zákaz vycházení. Schillerová by proti neočkovaným zakročila více

V Česku začnou v pondělí pro neočkované platit přísnější epidemická opatření. Ministryně financí v demisi Alena Schillerová (ANO) by proti antivaxerům zakročila razantněji. Chtěla, aby neočkovaní lidé mohli opustit bydliště jen v nezbytných případech. Uvedla to v pořadu CNN Prima News Partie Terezie Tománkové.

Přečíst článek

Karel Janeček na předávání Českého slavíka

Antivaxerský Český slavík rozhodil Novu i Babiše

Od několikahodinové reklamy na Karla Janečka se distancoval téměř každý. Končícího premiéra Andreje Babiše pak návrat pěvecké ankety vybudil k faktickému ohlášení prezidentské kandidatury.

Přečíst článek

Menu pražské restaurace Brambory.

Jídlo chudých? Nikoliv, nová restaurace na bramborách postavila koncept

Erteple, kobzole, či zemáky. Do poloviny 17. století se brambory objevovaly pouze na stolech boháčů jako vybraná pochoutka. Až posléze se staly především jídlem chudých. Popularitu potravině pocházející z Jižní Ameriky přinesly v moderní době třeba hranolky, a že nejde jen o přílohu teď ukazuje i nový podnik na pražské Pankráci. Ten se jmenuje jak jinak než Brambory.

Přečíst článek

Reklama

Související

Andrej Babiš, předseda hnutí ANO

Dalibor Martínek: Babiš bude prezident, Havlíček premiér. Co na to kontrolní úřad?

Přečíst článek
Andrej Babiš na sjezdu ANO podle očekávání obhájil post předsedy.

Politický diář Jany Havligerové: Expremiér Babiš na tahu, ministr Válek v defenzivě

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme