Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Dopis čtenáře: Nesrovnávejte učitele s hospodskými! A starat se mají v první řadě rodiče

Škola v době pandemie
ČTK
Dopis čtenáře

Komentář Dalibora Martínka k platům učitelů vyvolal bouřlivou diskusi. Přinášíme názory čtenářek, které redakci poslaly reakce.

Reklama

Pan Martínek napsal zcela zcestný a diletantský článek.  Měl by si nejdříve ověřit informace, o kterých píše, jak učitelé budou rozdávat vysvědčení, ale jak by si zasloužili pětky. Pokud jste přípravě toto článku věnoval tak, že jste si nic z toho neověřil, troufám si říci, že nic, co píšete, není pravda, měl byste vrátit plat. Je to můj první článek, který od vás čtu. No takovou slátaninu aby člověk pohledal. Styděla bych se sama za sebe tohle publikovat. Prosím, ověřte si informace, než budete příště něco takového publikovat.

Podívejte se opravdu, jak se zvýšily platy, jak byli učitelé podporováni v distanční výuce - technika, zázemí, podmínky - podpora od státu?, vlastní rodina. Srovnání učitele a hospodského...zcela zcestné. Proč se raději příště nazaměříte na naše zdravotnictví, péči o děti, povinnosti rodičů.

Moje rada na závěr: Přečtěte si po sobě, co jste napsal a ověřujte si informace, o kterých píšete.

Marta Čundrlová

Škola v době pandemie

Dalibor Martínek: Učitelé budou dávat vysvědčení. Řada z nich by zasloužila pětku

Hospodští, hoteliéři nebo třeba majitelé kin. To jsou poražení posledních dvou let s covidem. Samozřejmě, že i další, třeba piloti, cestovní kanceláře. Jak přiznal bývalý superministr Karel Havlíček, státní náhrady za zavírání a omezování dosáhly v průměru padesáti až šedesáti procent bývalých příjmů. Takže propad na polovinu. Žádný růst.

Přečíst článek

Děti učí barmanky a uklízečky

Vážený soudruhu Martínku, určitě jste si mohl všimnout, že mnozí lidé, co reagovali na Váš jednostranný a naprosto informačně zavádějící článek o učitelích, Vám toho mnoho pozitivního nenapsali. Měl byste se stydět, co za hovadiny píšete a z Vašeho blábolu je naprosto zřejmé, že jste pologramot, který asi dlouho žádnou školu nenavštívil. Pokud na škole Vaší dcery hodiny během lockdownu neprobíhaly, tak jste se určitě mohl obrátit na vedení školy, školní inspekci, což jste asi neudělal, ale potom píšete něco, co v celostátním měřítku nemůže obstát. 

Drzé články vůči učitelům na Seznamu píší v poslední době zakomplexovaní jedinci, kteří si asi neměli pořizovat děti, protože očekávají, že veškerou výchovu a vzdělání za ně udělá někdo jiný. Což tak bohužel není, vždy je na prvním místě rodina! Mohu říci, že mě a mnohé jiné učitele drzosti rodičů přestávají bavit, kteří často obhajují své nevychované děti, kterým se často ani půlhodiny denně nevěnují, ale kritizují všechny okolo, kterým přisuzují, že mohou za neúspěch jejich dětí. Samozřejmě, stejně jako politici, úředníci, řidiči a další profese nejsou všichni učitelé fantastičtí, ale vzhledem ke své dvacetileté praxi vím, že naprostá většina z nich se snaží odvádět práci co nejlépe. Také ale musím velmi razantně vzhledem k Vaší osobě sdělit, že drzost jakou máte Vy k nějakému povrchnímu hodnocení vycházejícímu jen z Vaší strany (bohužel názor školy Vašeho dítěte tam není) naprosto způsobuje, že na školy s pedagogickým zaměřením se hlásí stále méně studentů s dobrým vysvědčením a jdou dělat raději něco jiného. Tam se bohužel v nynější době hlásí studenti i se čtyřkami, a to potom opravdu bude znamenat značný pokles úrovně!

Vláda, která za poslední roky jen školství ničila, někteří drzí rodiče, kteří doma pro své děti neudělají nic, ale jen kritizují. Mnozí ředitelé, kteří drzounům ustupují na úkor kvality výuky pro dobré studenty má za následek úplnou nechuť, aby někdo opravdu dobrý do školství v nynější době chodil. Kdy ani ty "výborné platy", jak píšete, nějak nezabírají.Dalo by se o náplni práce učitelů v nynější době psát dlouho, což ale činit pro osoby jako Vy je zbytečné a jedině by nás to unavovalo. Jen, aby se Vám a podobným za chvíli nestalo, že budete mít děti doma napořád a nebo je budou učit asistenti pedagogů z řad uklízeček, barmanek, kuchařek jak se to již nyní stává.

Já a další 2 kolegové letos končíme.

Věra Kučerová, Stará Huť

Alena Schillerová (ANO), ministryně financí

Politický diář Jany Havligerové: Utrpení vládních poslanců a drahá Alena

Poslanci v minulém týdnu nestihli prodebatovat ani jeden z významných zákonů, který byl zařazen na program schůze sněmovny. Rozpravu opanovaly obstrukce opozice. Vzhledem k tomu, že Karel Havlíček za ANO bude zvolen na post místopředsedy dolní komory bůhví kdy, a šéf SPD Tomio Okamura nikdy, může si už teď vládní koalice na každý měsíc naplánovat jedno, možná i dvě mimořádná plenární zasedání.

Přečíst článek

Kandidáti na prezidenta ČR. Pavel, Nerudová, Babiš... a pak dlouho nikdo. Jaké mají šance?

Kandidáti na prezidenta ČR 2023: Pavel, Babiš, Nerudová... Jaké mají šance?

Budoucím prezidentem se stane jeden z osmi kandidátů, které k volbám 25. listopadu zaregistrovalo ministerstvo vnitra, případně o jejich kandidatuře rozhodl Nejvyšší správní soud. Hlavními favority jsou alespoň podle sázkových kanceláří Petr Pavel, Danuše Nerudová a Andrej Babiš, ostatní mají od nich obrovský odstup. Původně jich bylo devět, ale Josef Středula pět dnů před volbami odstoupil a podpořil možná překvapivě Nerudovou.

Přečíst článek

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme