Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vydavatel karet Diners Club v Česku končí

Diners club
Diners Club / užito se svolením
 ČTK

Společnost Diners Club, která vydává kreditní karty, končí činnost ve střední Evropě. Od srpna se stahuje z českého, slovenského a polského trhu. Firma to uvedla na svém webu.

Reklama

„Sledujeme rozhodnutí vlastníka společnosti Diners Club CS ukončit poskytování platebních služeb v ČR a na Slovensku. Držitelům se omlouváme za vzniklé nepříjemnosti,“ uvedla firma na webu. Diners Club CS ve spolupráci s partnery zajistí, že všechny aktivní karty Diners Club International, včetně karet vydaných na trzích mimo ČR a Slovensko, budou na obou trzích akceptovány do konce září 2022.

 V ČR bylo na konci roku 2021 karet Diners Club podle informací Sdružení pro bankovní karty 10 744 z celkového počtu 14,093 milionu.

Bitcoin, ilustrační foto

Kolik aktuálně stojí bitcoin, ethereum, stablecoin, litecoin, „psí“ krypotoměny?

Cena kryptoměn se na rozdíl od akcií mění nejen ve dne, ale i v noci. Burza digitálních měn funguje stále. Jaká je aktuální cena vybraných kryptoměn? Najdete níže.

Přečíst článek

Smlouva ke kartě Diners club zanikne 2. srpna 2022. K zablokování platební funkcionality všech karet vydaných společností dojde den poté. Ze strany držitele karty se nevyžaduje žádný úkon. Držitel karty ji může kdykoliv vypovědět bez udání důvodu.

Pojistné krytí plynoucí z karty Diners Club platí jen po dobu trvání smlouvy. Pokud si klient aktivuje cestovní pojištění na cestu začínající před ukončením platnosti, pojištění se bude vztahovat pouze na část cesty, která se uskuteční před jejím ukončením. Nárok na pojistné plnění lze uplatnit do čtyř let od data události.

Společnost Diners Club na českém trhu působila zhruba 25 let. Diners Club International, původně Diners Club, je americká finanční organizace založená roku 1950 a sídlící v New Yorku. Je nejstarším provozovatelem systému mezinárodních platebních karet na světě.

Jitka Haubová, členka představenstva Komerční banky

Jitka Haubová: Banka musí fungovat i v dobách krizí

Členka představenstva Komerční banky Jitka Haubová má plné ruce práce. Řídí digitální transformaci banky, která přijde na tři miliardy korun. Během pandemie měla jako nejvyšší manažerka provozu na starosti všechny krizové změny. Nyní s týmy zajišťuje výplatu klientů zkrachovalé Sberbanky, pomáhá Ukrajincům i řeší nápor dotazů kolem aktuální situace.

Přečíst článek

ilustrační foto

Visa i Mastercard v Rusku končí, Sberbank vydá vlastní karty s Číňany

Společnost Visa kvůli invazi na Ukrajinu pozastavila operace v Rusku a v příštích dnech bude spolupracovat se svými klienty a partnery na zastavení všech transakcí v Rusku. Karty Visa vydané finančními institucemi mimo Rusko již nebudou v Rusku fungovat.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hlídejte si pojistky u platební karty. Ty nejlevnější kryjí jen málo rizik

PŘEHLEDNĚ: Zkontrolujte si, jakou má vaše platební karta pojistku. Jsou tam velké rozdíly

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme