Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Bristol-Myers Squibb kupuje za miliardy dolarů výrobce léků na rakovinu

Bristol-Myers Squibb koupí za 5,8 miliardy dolarů výrobce léků na rakovinu Mirati
iStock
 ČTK

Farmaceutická společnost Bristol-Myers Squibb koupí za 5,8 miliardy dolarů, zhruba 135 miliard korun, výrobce léků na rakovinu Mirati Therapeutics. Rozšíří tak své onkologické podnikání a získá léky, u kterých doufá, že jí pomohou kompenzovat očekávané ztráty tržeb kvůli vypršení platnosti patentů na některé její hlavní přípravky v tomto desetiletí. Vyplývá to z prohlášení společnosti.

Reklama

Mirati má v nabídce léky, které se zaměřují na genetické příčiny konkrétních druhů rakoviny, včetně léku na rakovinu plic Krazati, který byl schválený v prosinci.

„S několika cílenými onkologickými aktivy, včetně léku Krazati, je Mirati dalším důležitým krokem vpřed v našem úsilí o rozvoj našeho diverzifikovaného onkologického portfolia a dalším posílením nabídky přípravků Bristol-Myers Squibb pro druhou polovinu desetiletí a další období," uvedl v prohlášení nastupující generální ředitel a současný provozní ředitel Bristol-Myers Chris Boerner.

Bristol-Myers je pod tlakem kvůli poklesu poptávky po dvou hlavních lécích, léku na rakovinu krve Revlimid a léku na ředění krve Eliquis, které čelí konkurenci levnějších generických léků. V loňském roce s cílem posílit svůj arzenál léků na rakovinu firma koupila vývojáře léků Turning Point Therapeutics za 1,4 miliardy dolarů, upozornila agentura Reuters.

Klonování zvířat je velký byznys i budoucnost medicíny

Klonování zvířat je obří byznys, pro medicínu má ale mnohem zásadnější význam

Možnost klonování zvířat přinesla obrovské obavy i nadšená očekávání. Hrozby se nenaplnily. Ovšem také očekávání se zatím splnila jen z malé části. Což se však ještě může změnit, tato kapitola moderní biologie zdaleka není uzavřena. Taková zvířata by mohla sloužit jako inkubátory pro lidské orgány.

Přečíst článek

Uzeniny

Biohacking: Jak si udělat funkční ledvinovou očistu

Poškodit ledviny umí nezdravý životní styl - včetně stravy s vysokým podílem uzenin a průmyslově zpracovaných jídel. Škodí jim také cukrovka a vysoký krevní tlak.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Akcie společnosti Point Biopharma Global poskočily o více než 80 procent. Díky oznámené fúzi s Eli Lilly

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme