Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Lapčík se stal členem Burzy cenných papírů Praha

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
SAB Finance
 ČTK

Novým členem Burzy cenných papírů Praha bude od 1. července společnost SAB o.c.p., licencovaný obchodník s cennými papíry se sídlem v Bratislavě a s pobočkou v České republice. Stane se tak 16. členem burzy s oprávněním k uzavírání burzovních obchodů.

Reklama

„Jsem velmi rád, že spolupráce mezi burzou a holdingem SAB se dále vyvíjí. V lednu jsme přivítali společnost SAB Finance jako emitenta na burze a nyní další společnost z holdingu přijímáme jako člena. Pevně věřím, že nový člen burzy bude aktivní a přispěje k likviditě na tuzemském kapitálovém trhu,” uvedl generální ředitel pražské burzy Petr Koblic. SAB o.c.p. je současně od roku 2019 účastníkem Centrálního depozitáře cenných papírů Praha, prostřednictvím kterého bude obchody vypořádávat.

Zakladatel společností SAB o.c.p. i SAB Finance Radomír Lapčík věří, že členství přiláká nové investory, především z řad menších a drobných retailových investorů, a dále tak zatraktivní pražskou burzu v regionu střední a východní Evropy. Lapčík je zároveň investorem internetového deníku Newstream.cz.

Oslovení analytici uvedli, že atraktivitu českého akciového trhu zhorší očekávané stažení akcií operátora O2 z pražské burzy. Skupina PPF získala v rámci zrychleného odkupu akcií podíl 90,01 procenta v O2, a chystá se proto iniciovat stažení těchto cenných papírů z pražské burzy.

Burza cenných papírů Praha je největším a nejstarším organizátorem trhu s cennými papíry v ČR. Obchodování na BCPP se uskutečňuje prostřednictvím licencovaných obchodníků s cennými papíry, kteří jsou zároveň členy burzy. Jde především o významné banky a makléřské firmy.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme