Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Miliardář Lapčík se stal členem Burzy cenných papírů Praha

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance
SAB Finance
 ČTK

Novým členem Burzy cenných papírů Praha bude od 1. července společnost SAB o.c.p., licencovaný obchodník s cennými papíry se sídlem v Bratislavě a s pobočkou v České republice. Stane se tak 16. členem burzy s oprávněním k uzavírání burzovních obchodů.

Reklama

„Jsem velmi rád, že spolupráce mezi burzou a holdingem SAB se dále vyvíjí. V lednu jsme přivítali společnost SAB Finance jako emitenta na burze a nyní další společnost z holdingu přijímáme jako člena. Pevně věřím, že nový člen burzy bude aktivní a přispěje k likviditě na tuzemském kapitálovém trhu,” uvedl generální ředitel pražské burzy Petr Koblic. SAB o.c.p. je současně od roku 2019 účastníkem Centrálního depozitáře cenných papírů Praha, prostřednictvím kterého bude obchody vypořádávat.

Zakladatel společností SAB o.c.p. i SAB Finance Radomír Lapčík věří, že členství přiláká nové investory, především z řad menších a drobných retailových investorů, a dále tak zatraktivní pražskou burzu v regionu střední a východní Evropy. Lapčík je zároveň investorem internetového deníku Newstream.cz.

Oslovení analytici uvedli, že atraktivitu českého akciového trhu zhorší očekávané stažení akcií operátora O2 z pražské burzy. Skupina PPF získala v rámci zrychleného odkupu akcií podíl 90,01 procenta v O2, a chystá se proto iniciovat stažení těchto cenných papírů z pražské burzy.

Burza cenných papírů Praha je největším a nejstarším organizátorem trhu s cennými papíry v ČR. Obchodování na BCPP se uskutečňuje prostřednictvím licencovaných obchodníků s cennými papíry, kteří jsou zároveň členy burzy. Jde především o významné banky a makléřské firmy.

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Paříž už nemá největší evropskou burzu. Sesadil ji Londýn, který se „sbírá“ z brexitu

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme