Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Český fond Trigea koupil Explora Business Centre v Nových Butovicích

Explora Business Centre v Praze 5 změnila majitele. Od skupiny  Golden Star Group ji koupil český nemovitostní fond Trigea.
Explora Business Centre
 ČTK

Český nemovitostní fond Trigea koupil od mezinárodní realitní skupiny Golden Star Group kancelářskou budovu Explora Business Centre v Nových Butovicích v Praze 5. Uvedla to realitní poradenská společnost Cushman & Wakefield, která zastupovala kupujícího. Cenu nezveřejnila, transakci však označila za jednu z největších v tomto roce.

Reklama

Budova je v kancelářské lokalitě, přímo na stanici metra Nové Butovice, s nabídkou služeb v bezprostředním okolí. Celková pronajímatelná plocha v budově je 21 100 metrů čtverečních v osmi podlažích. V přízemí se nacházejí obchodní prostory s kantýnou, kavárnou, showroomem nebo prodejnou potravin. Sídlí zde také pobočka mezinárodní banky.

V blízkosti koupila v dubnu investiční a developerská firma AFI Europe od fondu EPISO 4 kancelářské centrum Avenir Business Park s pronajímatelnou plochou 25 600 metrů čtverečních. Cena dosáhla 66,5 milionu eur (asi 1,7 miliardy korun).

Trigea byla založena v roce 2019. Zaměřuje se především na nákup kancelářských a maloobchodních projektů v Praze i mimo ni. Kancelářská budova Explora Business Centre je její dosud největší akvizicí. Patří do finanční skupiny Partners.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Arkády Pankrác od Izraelců kupuje český fond Trigea

Fond Trigea dokončil koupi obchodního domu Arkády Pankrác, zaplatí více než šest miliard

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme