Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Zemřela herečka Gina Lollobrigida, sexsymbol 50. a 60. let

Italská filmová ikona Gina Lollobrigida zemřela, bylo jí 95 let.
ČTK/AP

Ve věku 95 let zemřela italská herečka Gina Lollobrigida, patřila k nejznámějším tvářím italské poválečné kinematografie a k sexsymbolům 50. a 60. let 20. století. Kromě filmu se věnovala také fotografii, charitě a modelingu, ale i politice.

Reklama

K jejím nejslavnějším filmům patří Krásky noci, Fanfán Tulipán, Zvoník u Matky Boží, Chléb, láska a žárlivost či Italské prázdniny. Dveře do světa filmu ji podle deníku La Stampa otevřely filmy Pozor, banditi! z roku 1951 a právě Fanfán Tulipán, který se v kinech promítal o rok později.

Čurikovová na archivní fotografii z roku 2012

Zemřela Marfuša z Mrazíka. Herečce bylo 79 let

Ve věku 79 let dnes zemřela ruská herečka Inna Čurikovová, píše agentura Interfax. Čechům byla nejvíc známá asi jako Marfuša z ruské filmové pohádky Mrazík. Dvakrát navštívila také karlovarský festival a v lednu 2003 byla hostem Febiofestu.

Přečíst článek

Lollobrigida hrála ve filmech nejznámějších italských poválečných režisérů, kterými byli například Vittorio De Sica, Mario Monicelli či Pietro Germi. Podle italského tisku byla v poslední době v nemocnici v Římě.

Před vstupem do filmového světa se Lollobrigida věnovala modelingu a v roce 1947 skončila druhá v soutěži krásy Miss Italia. Věnovala se také fotografii, charitě nebo politice. V loňském roce kandidovala v parlamentních volbách za skupinu menších levicových organizací.

Gina Lollobrigida patřila k sexsymbolům 50. a 60 let minulého století.  Foto: ČTK

Italský tisk připomněl, že Lollobrigida bylo loni v září hospitalizována, protože si při pádu doma zlomila nohu. Kromě zdravotních problémů musela herečka v posledních letech svého života řešit i právní spory. Její syn Andrea Milko Skofic žádal italské soudy, aby stanovily matce opatrovníka, což Lollobrigida soustavně odmítala. Podle syna nebyla herečka schopna spravovat svůj majetek.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Kontrolu nad Berlusconiho impériem přebírají nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Kontrolu nad Berlusconiho byznysovým impériem přebírají dva nejstarší potomci, Marina a Pier Silvio

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme