Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Kellnerův muž, právník Tomáš Brzobohatý končí v PPF

PPF, ilustrační foto
ČTK
Veronika Kudrnová
vku

Tomáš Brzobohatý, elitní právník a dlouholetý blízký spolupracovník Petra Kellnera, který byl u všech důležitých obchodů skupiny PPF, odchází z vedení PPF. Firma to oznámila na svém webu.

Reklama

Zkušený dealmaker Tomáš Brzobohatý na konci března odstoupí z pozice člena řídicího výboru skupiny PPF a nadále již nebude členem jejího vedení, uvedla společnost v prohlášení. Jeho hlavním projektem v čele PPF bylo spojení bankovních aktiv PPF s bankou Moneta. A to úspěšně proběhlo.

Do formálního vedení PPF Brzobohatý nastoupil dočasně v dubnu loňského roku, po tragické smrti Petra Kellnera. Sehrál klíčovou roli ve stabilizaci vedení skupiny, kterou úspěšně převzal současný CEO Ladislav Bartoníček a jeho tým.

„Tomáš je jedním z lidí, kteří svým intelektuálním nasazením zásadně formovali byznysovou DNA celé skupiny PPF. Jeho rozhodnutí věnovat se v příštích letech jiným prioritám nicméně chápu a věřím, že v budoucnu ještě budeme na některých projektech spolupracovat,“ komentoval Brzobohatého odchod Bartoníček. 

PPF

PPF po Kellnerovi se víc otevírá Západu, píše německý server

Skupina PPF pod vedením Ladislava Bartoníčka ustupuje od sázek na východní trhy. Rok po smrti jejího zakladatele, miliardáře Petra Kellnera, který konglomerát směroval na nejrizikovější trhy světa, patrně hledá bezpečnější vody, uvedl německý server Deutsche Welle.

Přečíst článek

Řízení vybraných investičních projektů po něm převezme Francouz Didier Stoessel, který poslední dva roky řídí mediální společnosti CME Media Enterprises a tuto funkci bude zastávat i nadále. 

„Tomáš byl pro Petra mnoho let jedním z nejbližších lidí a jeho zkušenosti, právní erudice a mimořádné vyjednávací schopnosti pomohly vybudovat PPF do její dnešní velikosti. Chci Tomášovi poděkovat a přeji mu do dalšího života hodně štěstí,“ uvedla Renáta Kellnerová, současná majitelka PPF a vdova po Petru Kellnerovi.

Ke svému odchodu ze skupiny se vyjádřil i sám Brzobohatý. „PPF bude vždy patřit do mého profesního života. Mám tu přátele a roky naší vzájemné spolupráce mi daly spoustu zkušeností i radostí. Přeji PPF do dalších let hodně sil a hodně dalších byznysových úspěchů,“ uvedl v prohlášení introvertní právník, který se jindy držel stranou zájmu medií.

PPF, ilustrační foto

PPF rozšiřuje mediální byznys do Chorvatska. Koupí tamní RTL

Balkánský poloostrov nalákal jednu z největších tuzemských investičních skupin PPF k další mediální akvizici. Dohodla se prostřednictvím společnosti CME, kterou vlastní, na koupi komerční televizní stanice RTL Hrvatska, a to za 50 milionů eur, tedy přes 1,2 miliardy korun. CME mimo jiné v Česku vlastní nejsledovanější komerční stanici Nova.

Přečíst článek

Pobočka Moneta Money Bank, ilustrační foto

Moneta loni vydělala čtyři miliardy korun a dotáhla kšeft s PPF

Moneta Money Bank loni zvýšila čistý zisk o 53 procent na 3,98 miliardy korun. Banka oznámila, že výsledky zlepšila díky vyššímu čistému úrokovému výnosu, stabilním provozním nákladům a nižším nákladům na riziko. V prosinci akcionáři odsouhlasili spojení s bankovní částí PPF, včetně způsobu vypořádání obchodu.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Muž ve stínu, ilustrační foto

Kellnerův stín. Právní stratég Tomáš Brzobohatý byl u všech transakcí PPF

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme