Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Jančurův RegioJet nakoupí 150 luxusních autobusů Setra za dvě miliardy

Radim Jančura, šéf RegioJet
ČTK
 ČTK

Společnost RegioJet Radima Jančury nakoupí 150 dvoupodlažních autobusů německého výrobce Setra za 2,25 miliardy korun. Prvních 20 vozidel již firma převzala a bude je používat na dálkových linkách zejména do Berlína, Mnichova a Vídně, ale i do Velké Británie, Francie, Nizozemska, Švýcarska, Maďarska nebo Itálie, uvedli zástupci společnosti. RegioJet má i s novými 20 vozidly celkem 150 autobusů.

Reklama

Autobusy mají speciální vnitřní uspořádání dvou sedadel vedle sebe na jedné straně a jedno sedadlo na straně druhé. Kapacita je tak pouze 58 míst proti běžným až 80 sedačkám. „Naším cílem je nabídnout nejvyšší standard komfortu, který je dosud spojen pouze s první třídou ve vlacích a letadlech. Jsme přesvědčení, že tato inovace otevře novou kapitolu v autobusové dopravě,“ uvedl Jančura, který toto uspořádání výrobci navrhl.

RegioJet vykázal tržby 2,8 miliardy

Každé křeslo je vybaveno vysouvacím nastavitelným podhlavníkem a ergonomicky tvarovaným stolkem. V křeslech je zabudovaný multimediální systém, který umožňuje sledování filmů, hraní her, poslech hudby a přístup k online tisku. Wi-fi připojení je pro cestující po celou dobu cesty dostupné zdarma. Samozřejmostí je toaleta, klimatizace a zásuvka 230 V pro všechna křesla. U každé zásuvky se nachází porty USB a USB-C.

RegioJet loni vykázal rekordní tržby 2,8 miliardy korun, přičemž podle výroční zprávy o rok dříve činily 1,1 miliardy korun. Ve druhém covidovém roce, tedy v roce 2021, byla firma ještě v mírné ztrátě, ale loni už se dostala do ziskového hospodaření a zisk před zdaněním činil 126 milionů korun. Vlaky a autobusy společnosti převezly loni přes deset milionů cestujících.

Radim Jančura: Rakušané nesmyslně zvedají ceny. V našem hotelu je pivo za dvě eura

Jančura: V našich hotelech v Rakousku si Češi sami čepují a platí bez obsluhy. A já jim věřím

Majitel dopravní společnosti RegioJet Radim Jančura koupil v době covidu hotel v rakouských Alpách. V loňském roce k němu přikoupil ještě druhý. Jak se mu jeho hoteliérská branže rozvíjí? „Pro mě je to jakýsi koníček,“ říká Jančura v rozhovoru pro newstream.cz. Jeden z hotelů v současnosti prochází rozsáhlou rekonstrukcí, nákup dalšího hotelu je zatím ve hvězdách. Jančura si prostě osahává nový byznysový prostor. Mezitím rozvíjí oblast svého hlavního zájmu, dopravu. A na podzim chystá novou železniční linku na Ukrajinu.

Přečíst článek

RegioJet má rekordní tržby

Jančurův RegioJet přestal krvácet, je zpět v zisku

Covidové roky zamávaly se zisky dopravců. Loňský rok byl rokem jejich částečného zahojení. RegioJet podnikatele Radima Jančury se dostal loni dostal z předloňské ze ztráty do zisku 126 milionů korun při rekordních, takřka třímiliardových tržbách. Uvedla to mluvčí firmy.

Přečíst článek

Radim Jančura, šéf RegioJet

Radim Jančura: Autobusy a vlaky od příštího roku zdraží o deset až patnáct procent

Nejvíc nyní Radima Jančuru, majitele žlutých autobusů a žlutých vlaků, baví gastro. Koupil už druhý hotel v rakouských Alpách, a jak říká, chce vybudovat novou úroveň gastronomických služeb. Je to poněkud nečekaný posun, protože jeho hlavním byznysem je doprava. Dlouho sváděl souboj s Českými drahami i s jinými dopravci. Nakonec se mu povedlo vybudovat nejsilnější soukromou dopravní firmu v Česku. Dál ji rozvíjí, je kritický k vládě, ale do jeho srdce se zasekl restaurační byznys.

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme