Reklama

Jágr: Co se dělo dřív, by dnes byla šikana. Všichni jsou hrozně přecitlivělí

Jaromír Jágr v pořadu Victory Club
Tereza Zavadilová / Newstream.cz
Stanislav Šulc

Jací byli hokejisté v dobách začátků kariéry Jaromíra Jágra a jací jsou dnes? Jaké jsou mezi nimi hlavní rozdíly? Především ve výchově, říká legendární hokejista Jaromír Jágr v pořadu Victory Club.

Reklama

„Já zažil osmdesátky, já zažil devadesátky. Co zažívám teďka, to je, jako když vás pořád někdo hladí. Chápu, že se společnost změnila. Všichni jsou citliví, vztahovační. Nesmí se na nikoho zakřičet. Nesmí se nikdo praštit. Ale ne vždy dobré slovo někoho někam posune,“ otevřeně přiznává Jaromír Jágr v pořadu Victory Club.

„Dřív to bylo daleko tvrdší. Současní hráči jsou tak trochu slečinky. Samozřejmě, že by si trenér přál, aby nemusel nic říkat a mužstvo vyhrávalo. Ale takhle to nefunguje. A jestli to byla šikana? Asi by se tomu tak dneska říkalo. Dokonce hrozná šikana. Ale pro nás to bylo součástí toho, že jsou mazáci a bažanti,“ vysvětluje hrdina z Nagana.

Jaromír Jágr v pořadu Victory Club
video

Jaromír Jágr: Když děláte svou vášeň naplno, vyděláte si peníze

V první epizodě pořadu Victory Club Jaromír Jágr popisuje svou cestu na vrchol sportovního světa. Jakou roli v tom hrál talent? Kdo byl jeho životním vzorem a co si od něj vzal? Jakou roli hrají v jeho životě peníze? A co je vlastně úspěch pro Jaromíra Jágra, který i před padesátkou patří k největším hvězdám extraligy? Sledujte první díl pořadu Victory Club na newstream.cz.

Přečíst článek

Podle něj to však vedlo k výrazné odolnosti jednotlivých hráčů i celého týmu. V NHL prý Jágr nikdy neslyšel, že by někdo nenastoupil kvůli chřipce. „A dneska? Dneska ho nevidíš třeba deset dní.“

Tehdy to bylo dáno tvrdou konkurencí, strachem, že hráči přijdou o pozici v lajně, týmu, nebo dokonce o práci. Dneska však většina hráčů má ohromné sebevědomí a pocit, že bez něj by to družstvo nevyhrálo.

„Já to měl taky. Šel jsem hrát, protože jsem měl pocit, že beze mě to nedají. Ale byl to můj zkreslený pocit. Kolikrát to mužstvo hrálo beze mě líp,“ uzavírá Jágr v pořadu Victory Club.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme