Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Elon Musk prý bere drogy, partneři se bojí o byznys

Muskovi se v posledních měsících jen množí potíže
ČTK
 nst
nst

Elon Musk si nedá pokoj. Nyní opět vzbudil podezření, že bere drogy, referují americká média.

Reklama

Elon Musk užívá drogy, a to znepokojuje vedoucí pracovníky a členy představenstva firem, které řídí, uvedl deník Wall Street Journal s odvoláním na nejmenované osoby obeznámené s miliardářem a společnostmi. Zprávu citovala agentura Bloomberg. 

Musk užíval LSD, kokain, extázi a psychedelické houby, často na soukromých večírcích, uvedl deník s odvoláním na své zdroje. Lidé z okolí šéfa společností Tesla a SpaceX listu řekli, že v užívání drog pokračuje a že nyní hlavně bere ketamin. Musk v srpnu uvedl, že má předpis na užívání této drogy jako antidepresiva.

Bloomberg připomíná, že Musk v září 2018 v podcastu Joea Rogana kouřil marihuanu, tehdy Pentagon přezkoumal federální bezpečnostní prověrku spojenou s jeho funkcí generálního ředitele společnosti Space Exploration Technologies, která je certifikovaná pro operování s armádními špionážními satelity. "Po tom jednom brku s Roganem jsem na žádost NASA souhlasil s tříletým náhodným testováním na drogy," napsal 52letý Musk v neděli na sociální síti X, kterou vlastní. "Nebylo nalezeno ani stopové množství jakýchkoli drog nebo alkoholu."

Musk na žádost o komentář agentury Bloomberg nereagoval. Alex Spiro, miliardářův právní zástupce, sdělil, že jeho klient je "pravidelně a náhodně testován na drogy ve společnosti SpaceX a vždy testem prošel," a odkázal na nepravdivá fakta v článku, ale neupřesnil je.

Deník WSJ uvedl, že Linda Johnsonová Riceová, která se stala ředitelkou společnosti Tesla v roce 2017, o dva roky později nekandidovala na znovuzvolení kvůli frustraci z Muskova chování a obavám z jeho užívání drog.

Musk dohlíží na šest společností: Tesla, SpaceX a X, dříve Twitter, stavební a tunelářskou firmu The Boring Co, vývojáře mozkových implantátů Neuralink a startup xAI, který se zabývá umělou inteligencí. S majetkem ve výši 219,4 miliardy dolarů zaujímá první místo v žebříčku miliardářů agentury Bloomberg.

Web s chatbotem imitujícím psychoterapeuta má 3,5 milionu návštěv denně

Na co lidský kontakt? S chatbotem imitujícím psychoterapeuta si povídají miliony lidí denně

Čarodějnický učeň Harry Potter, miliardář Elon Musk, zpěvačka Beyoncé, italský instalatér Super Mario nebo ruský prezident Vladimir Putin - to je jen několik z řady osobností a postav, s jejichž imitacemi řízenými umělou inteligencí je možné si psát na chatovací webové stránce character.ai. Stále populárnějším se však stává chatovací partner imitující psychoterapeuta - lidé s ním sdíleli celkem 78 milionů zpráv - jen od listopadu jich bylo 18 milionů - a denně jeho stránku navštíví 3,5 milionu lidí, píše web stanice BBC.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme