Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Čtyři uchazeči na nového prezidenta svazu průmyslu. Hlásí se i Mirek Topolánek

Jaroslav Hanák, prezident Svazu průmyslu
Dalibor Martínek / Newstream
Dalibor Martínek

Už v polovině května, přesně 16., se koná valná hromada Svazu průmyslu a dopravy, na které bude zvolen nový prezident důležité organizace. Svaz průmyslu je mimo jiné členem tripartity, na které se debatuje například o růstu minimální mzdy a o dalších klíčových parametrech české ekonomiky. Svaz průmyslu také tradičně bývá silným partnerem vlády při zahraničních cestách.

Reklama

Dosud je dlouholetým prezidentem svazu Jaroslav Hanák. Ten vede svaz od roku 2011, dvakrát obhájil svoji pozici ve vedení organizace. Nyní již nebude kandidovat. Podle informací newstream.cz se v úterý šestnáctého května utkají o vedení důležitého hybatele byznysové politiky v Česku čtyři kandidáti.

Bohdan Wojnar, bývalý člen představenstva Škody Auto, který byl ve firmě až do roku 2021 odpovědný za řízení lidských zdrojů. Poté ho v pozici vystřídala Maren Gräf.

Dalším kandidátem je dlouholetý viceprezident svazu Jan Rafaj, který je zároveň šéfem společnosti Residomo, která spravuje čtyřicet tisíc bytů, jež dříve patřily OKD. Před třemi lety firmu koupila švédská společnost Heimstaden.

Třetím kandidátem na šéfa svazu průmyslu je Miroslav Palát, aktuálně člen představenstva organizace. Palát je také prezidentem asociace dodavatelů zdravotnického materiálu do Česka. A čtvrtým, možná nejzajímavějším kandidátem na nového prezidenta, je bývalý premiér Mirek Topolánek. Ten svou kandidaturu ohlásil již před půl rokem s tím, že má jako bývalý premiér zkušenosti s jednáními tripartity.

Mirek Topolánek

Topolánek: Přechod z uhlí na ekologičtější paliva bude teplárny stát 180 miliard

Náklady na modernizaci tuzemských tepláren, jejichž provozovatelé budou muset do roku 2030 nahradit staré technologie spalující uhlí novými zdroji tepla i jeho rozvody, se budou pohybovat kolem 180 miliard korun. Projekty jsou financovány pomocí dotací z modernizačního fondu, teplárny v něm mají k dispozici 87,5 miliardy korun. Na dnes zahájené dvoudenní konferenci Dny teplárenství a energetiky v Olomouci to řekl předseda Teplárenského sdružení Mirek Topolánek.

Přečíst článek

Mirek Topolánek

Mirek Topolánek: Bez plynu z Ruska tu máme zpátky středověk

V případě zastavení dodávek ruského plynu do Evropské unie, o kterém se hovoří v souvislosti s dalšími sankcemi proti Rusku kvůli jeho vojenskému útoku na Ukrajinu, by Česká republika nemohla rychle nahradit obrovský výpadek z jiných zdrojů a ocitla by se bez této důležité energetické suroviny. Nedostatek plynu by ohrozil výrobu tepla, dodávky plynu do domácností a firem, jelikož Česko je téměř ze 100 procent závislé na ruském plynu. Na konferenci Dny teplárenství a energetiky to řekl předseda Teplárenského sdružení ČR a bývalý premiér Mirek Topolánek.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí. 

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme