Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

VIDEO: Česko má policejní ferrari proti nejvíce agresivním pirátům silnic. Může jet přes tři sta za hodinu

Dopravní policie začne od 25. července využívat vozidlo Ferrari F142-458 Italia, sloužit má především při boji s mezinárodními ilegálními závody
Policie ČR, s laskavým svolením

Dopravní policie začne od dnešního dne využívat vozidlo Ferrari F142-458 Italia, sloužit má především při boji s mezinárodními ilegálními závody. Vozidlo policie zajistila jako majetek pocházející z trestné činnosti, náklady spojené s úpravami vozidla pro potřeby policie vyšly na 340 tisíc korun. Ferrari s maximální možnou rychlostí 326 kilometrů v hodině bylo deset let uskladněno, jeho zprovoznění stálo 130 tisíc korun, uvedl policejní mluvčí Jakub Vinčálek.

Reklama

„Vozidlo bude sloužit na celorepublikovém útvaru a počítáme s jeho nasazením proti těm nejagresivnějším pirátům českých silnic. Jeho potenciál můžeme využít i při pronásledování odcizených vozidel, která přes naše území projíždějí do sousedních zemí. Škála úkolů, které vozidlo bude plnit, je skutečně široká," uvedl šéf dopravní policie Jiří Zlý. Auto je přitom téměř neojeté – na tachometru má pouhé dva tisíce kilometrů.

Podívejte se na video, ve kterém Policie ČR představila nejrychlejší vůz ve své flotile policejních aut:

zdroj: Policie ČR
 

V roce 2019 policie registrovala asi 30 nelegálních závodů, které měly trasu i přes území České republiky. „V těchto případech se jedná o obdobná vozidla s extrémním výkonem, kterým nemohou plně konkurovat běžná hlídková vozidla," doplnil Vinčálek.

Vozidlo je podle Vinčálka jedním z mnoha, které jsou každý rok zajištěny jako majetek pocházející z trestné činnosti. Ferrari ale podle něj není nejhodnotnějším vozidlem, které bylo zajištěno. „Jen v předešlém roce jsme zabavili necelých 900 vozidel, z nichž drtivá většina je následně prodána, a z výnosů je pak saturována pachatelem způsobená škoda. Některá vozidla si ponecháváme pro plnění služebních úkolů," uvedl mluvčí. Dodal, že zabavených vozidel má policie ve službě stovky, nejde ale o podobně luxusní vozy.


Popis policejního Ferrari F 142 – 458 Italia:

  • rok výroby: 2011
  • najeto – zhruba 2000 kilometrů
  • výkon 416 kW
  • obsah 4497 ccm, V8
  • max. rychlost 326 km/h
  • cena úprav 340 tisíc korun včetně DPH
  • vozidlo je ve zvláštním barevném provedení (priorita viditelného dohledu, původní barva vozidla byla červená), vybaveno kamerovým systémem, radiostanicí, zvláštním výstražným světlem a nápisovým displejem. Součástí výbavy bude pistolový měřič rychlosti.
  • vstupní náklady na zprovoznění vozidla (vozidlo bylo uskladněno 10 let) byly 130 tisíc korun s DPH
  • cena servisu na rok 2022 cca 25 tisíc s DPH
zdroj: Policie ČR, s laskavým svolením

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

AKTUALIZOVÁNO: Zátah v ministerstvu průmyslu. Policie se zajímala o dotace z dob ministrů za ČSSD a ANO

AKTUALIZOVÁNO: Zátah v ministerstvu průmyslu. Policie se zajímala o dotace z dob ministrů za ČSSD a ANO

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme