Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Valentýn, první povánoční boost maloobchodních tržeb, je za rohem

Růže pro americký trh z Kolumbie
ČTK
Zdeněk Pečený

Takzvaný svátek zamilovaných, Valentýn, je tu již tento týden. Jde o první povánoční vzpruhu jak pro obchody, tak pro hotely a restaurace. Vyhlášené pražské hotelové restaurace nezůstávají pozadu a na 14. února připravily speciální menu. Ceny jsou v tento den povětšinou o něco vyšší než jindy, ale romantika není zdarma. Newstream.cz přináší výběr, kam příští týden vyrazit.

Reklama

Mandarin Oriental

Restaurace Spices v malostranském hotelu Mandarin Oriental pro hosty chystá speciální valentýnskou večeři o šesti chodech, kterou doplní originální, pro tuto příležitost vytvořený, tematický koktejl z malinového likéru, prosecca, heřmánku a mučenky. Chybět nebude živé hudební vystoupení. Šéfkuchař Michal Horváth připravil například kachní gyozu, křupavé ústřice s kaviárem a maracujou nebo langustu s dýní a zeleným kari. Romantika na Malé Straně přijde na 3150 korun za osobu.

Marriott

Šéfkuchař restaurace The Artisan pražského hotelu Marriott David Rejhon připravil čtyřchodové menu, kde hlavní roli hraje candát a srnčí a které přijde na 1190 korun. Jan Jančar, Bar Manager v The Artisan Baru zase připravil speciální nabídku valentýnských koktejlů. The Artisan navíc chystá také valentýnský brunch, který se koná již tuto neděli 11. února.

Four Seasons

V podniku Cotto Crudo hotelu Fous Seasons stojí valentinská večeře při svíčkách 3500 korun, vinné párování vyjde na dalších 1600. Za to se hosté mohou těšit na hřebenatky, mořského ježka nebo křupavé kachní prso.

Monkey Bar

Valentinské menu o čtyřech chodech se ceviche ze svatojakubských mušlí, hovězím tatarákem či kachním filetem připravil Monkey Bar v hotelu Falkensteiner. Jídlo vyjde na 1300 a vinné párování na dalších 750 korun.

Hilton Old Town

Šéfkuchař restaurace Zinc si pro zamilované páry připravil valentýnské tříchodové menu. Za 1500 korun za osobu je čeká sklenka prosecca na uvítanou, hovězí svíčková jako hlavní chod a na závěr večera speciálně připravený koktejl Valentine Rose.

Mozart

Hotel The Mozart Prague se toho nebál a přichystal rovnou afrodiziakální menu. Na takovém menu nesmí chybět ústřice a lanýže. Jako hlavní chod pak rumpsteak. Večeře pro dva přijde na 2490 korun, večeře se šampaňským Taittinger na 3990 korun. Kdo by k tomu potřeboval přidat i nocleh, musí si nachystat 10 990 korun.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hotel W Budapest

Hotelový byznys po restartu nabral na obrátkách. Šňůra nově otevřených hotelů je skutečně dlouhá

Přečíst článek
Hokejové mistrovství světa v Rize

Hotely se připravují na hokejový šampionát. Ceny za ubytování vyletí o desítky procent

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme