Valentýn, první povánoční boost maloobchodních tržeb, je za rohem
Takzvaný svátek zamilovaných, Valentýn, je tu již tento týden. Jde o první povánoční vzpruhu jak pro obchody, tak pro hotely a restaurace. Vyhlášené pražské hotelové restaurace nezůstávají pozadu a na 14. února připravily speciální menu. Ceny jsou v tento den povětšinou o něco vyšší než jindy, ale romantika není zdarma. Newstream.cz přináší výběr, kam příští týden vyrazit.
Mandarin Oriental
Restaurace Spices v malostranském hotelu Mandarin Oriental pro hosty chystá speciální valentýnskou večeři o šesti chodech, kterou doplní originální, pro tuto příležitost vytvořený, tematický koktejl z malinového likéru, prosecca, heřmánku a mučenky. Chybět nebude živé hudební vystoupení. Šéfkuchař Michal Horváth připravil například kachní gyozu, křupavé ústřice s kaviárem a maracujou nebo langustu s dýní a zeleným kari. Romantika na Malé Straně přijde na 3150 korun za osobu.
Marriott
Šéfkuchař restaurace The Artisan pražského hotelu Marriott David Rejhon připravil čtyřchodové menu, kde hlavní roli hraje candát a srnčí a které přijde na 1190 korun. Jan Jančar, Bar Manager v The Artisan Baru zase připravil speciální nabídku valentýnských koktejlů. The Artisan navíc chystá také valentýnský brunch, který se koná již tuto neděli 11. února.
Four Seasons
V podniku Cotto Crudo hotelu Fous Seasons stojí valentinská večeře při svíčkách 3500 korun, vinné párování vyjde na dalších 1600. Za to se hosté mohou těšit na hřebenatky, mořského ježka nebo křupavé kachní prso.
Monkey Bar
Valentinské menu o čtyřech chodech se ceviche ze svatojakubských mušlí, hovězím tatarákem či kachním filetem připravil Monkey Bar v hotelu Falkensteiner. Jídlo vyjde na 1300 a vinné párování na dalších 750 korun.
Hilton Old Town
Šéfkuchař restaurace Zinc si pro zamilované páry připravil valentýnské tříchodové menu. Za 1500 korun za osobu je čeká sklenka prosecca na uvítanou, hovězí svíčková jako hlavní chod a na závěr večera speciálně připravený koktejl Valentine Rose.
Mozart
Hotel The Mozart Prague se toho nebál a přichystal rovnou afrodiziakální menu. Na takovém menu nesmí chybět ústřice a lanýže. Jako hlavní chod pak rumpsteak. Večeře pro dva přijde na 2490 korun, večeře se šampaňským Taittinger na 3990 korun. Kdo by k tomu potřeboval přidat i nocleh, musí si nachystat 10 990 korun.
PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ
Hlavním tématem podzimního čísla magazínu Newstream Club je Sázka na Česko. Česko je totiž země s ohromným potenciálem. To je jedna ze spojovacích myšlenek vlivných českých podnikatelů. A ten potenciál je zejména v lidech. Jak ale tento potenciál vzít a přetočit jej ve skutečnou hodnotu, na které lze následně stavět růst? Právě o těchto otázkách jsme mluvili s několika výraznými figurami českého, slovenského, ale i světového byznysu.
Velmi aktivní, a přitom neotřelý způsob ukazuje galeristka Olga Trčková, která v centru Prahy vybudovala úspěšnou komerční galerii DSC Gallery. O tom, jak může Česko, či potažmo Česko a Slovensko uspět na globální scéně, pak vědí své miliardáři Vlastislav Bříza a Dalibor Cicman. První dokázal tradiční značku Koh-i-noor dostat do celého světa, druhý se svým e-commerce projektem GymBeam svět postupně dobývá.
Kromě rozhovorů s klíčovými osobnostmi trhu se v magazínu dozvíte také prognózu vývoje na pražské burze, proč se v Kuchyni na Pražském hradě nesmaží smažák nebo jak to vlastně mají Češi se svými chalupami.
Deváté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.
Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.