Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Osobností roku je zpěvačka Taylor Swift. Časopis Time ji označil za „zdroj světla“ v těžké době

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.
profimedia.cz
 ČTK

Americká popová zpěvačka Taylor Swift se stala letošní osobností roku časopisu Time. Loni se na obálce magazínu tímto titulem pyšnil Volodymyr Zelenskyj. O rok dříve Elon Musk.

Reklama

Podle jeho vydavatelů časopisu Time je americká popová hvězda "zdrojem světla" a dokáže promlouvat k lidem po celém světě tak, jako nikdo jiný. Rodačka ze státu Pensylvánie si titul vysloužila v roce, kdy zahájila masivní světové turné po vydání svého desátého studiového alba.

Americký časopis ve zdůvodnění své volby uvedl, že letošní osobnost roku je v dosavadním seznamu výjimkou, neboť většinou byli takto titulováni muži, často státníci či podnikatelští magnáti. Loni například Time vybral ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského, o rok dříve zase miliardáře Elona Muska.

„Osoba, jejíž jedinečný vliv se projevil během roku 2023, nezastávala žádnou z těchto rolí,“ uvádí Time. „V rozděleném světě, kde selhává příliš mnoho institucí, našla Taylor Swift způsob, jak překonávat hranice a být zdrojem světla. Nikdo jiný na planetě nedokáže tak dobře zapůsobit na tolik lidí,“ pokračuje komentář.

Taylor Swift se v šoubyznysu pohybuje už téměř 20 let a dnes 33letá zpěvačka během ní vystřídala různé žánrové odstíny i styly vystupování, stále si však dokáže držet obrovskou popularitu. Různé fáze, kterými si od vydání prvního alba v roce 2006 prošla, zachycuje její světové turné The Eras Tour, které zahájila v březnu v americké Arizoně. Šňůra desítek vystoupení má skončit za rok v kanadském Vancouveru, přičemž po prvotním oznámení se ještě rozšiřovala kvůli enormnímu zájmu fanoušků.

Swift má na kontě deset studiových alb, z nichž to poslední nazvané Midnights vyšlo loni na podzim. Je držitelkou 12 cen Grammy a mnoha dalších ocenění, letos také uvedla koncertní film složený ze záběrů z letošních vystoupení v Los Angeles. Snímek nazvaný Taylor Swift: The Eras Tour jen během tří týdnů od premiéry v kinech po celém světě utržil 200 milionů dolarů (4,5 miliardy korun) a je označován za nejvýdělečnější koncertní film všech dob.

Taylor Swift v kině pohoří žánrové rekordy

Taylor Swift v kině rozmetá žánrové rekordy

Americká popová hvězda Taylor Swiftová v noci na dnešek před publikem fanoušků a celebrit představila film o svém aktuálním globálním turné, který se pravděpodobně stane nejvýdělečnějším hudebním filmem všech dob. Snímek nazvaný Taylor Swift: The Eras Tour podle distributora během prvního víkendu vydělá kolem 150 milionů dolarů (skoro 3,5 miliardy korun). Dnes vstupuje do severoamerických kin, od pátku se bude promítat i v Česku.

Přečíst článek

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 6. května v Nashvillu.

Koncerty Taylor Swift vyvolaly oživení americké ekonomiky, v Seattlu i zemětřesení

Vyprodané koncerty americké zpěvačky Taylor Swift v Seattlu vyvolaly seismickou aktivitu odpovídající zemětřesení o síle 2,3 stupně. Serveru BBC News to řekla seismoložka Jackie Caplanová-Auerbachová, podle které to způsobili buď fanoušci této populární zpěvačky, nebo její zvukový systém.

Přečíst článek

 

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Taylor Swift na koncertě své Eras Tour 2. června v Chicagu.

Miliardová diva a její cirkus. Forbes zařadil Taylor Swift do prestižního žebříčku nejbohatších

Přečíst článek
Rolka s úhořem a lanýžem

Lepší referenci dostat nemohla. Restauraci v Singapuru navštívila Taylor Swift hned dvakrát

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme