Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Netradiční investice: V Saském Švýcarsku se prodává krásná skála

Skála Zirkelstein
Postbank Immobilien
 ČTK

Za necelých 200 tisíc eur prodávají současní vlastníci skálu Zirkelstein poblíž Bad Schandau v Saském Švýcarsku. Dříve byla cenovka daleko výš.

Reklama

Prakticky „za pakatel“ lze získat překrásnou horu se skálou nacházející se v malebné oblasti Saského Švýcarska na východě Německa, tedy co by kamenem dohodil od českých hranic. Skála Zirkelstein, tyčící se nad zalesněným okolím, je na prodej za 199 500 eur, v aktuálním přepočtu pět milionů korun, plus provizi, informoval list Bild.

Jde o pozemek o rozloze přibližně osm hektarů, včetně skály vysoké 384,5 metru a přilehlého lesa. „Navzdory malé velikosti a rozsahu se díky svému charakteristickému tvaru řadí mezi nejvýraznější skalní útvary v Labských pískovcích,“ uvádí se v reklamní informaci zveřejněné společností Postbank Immobilien, která má prodej nemovitosti na starost.

Banksyho obraz Flying Copper ve výloze Galerie Kodl
video

Investice do umění ochrání hodnotu majetku, shodli se experti

V časech nejistoty se lidé často uchylují k alternativním investicím, kam patří také umění, hodinky nebo třeba víno.

Přečíst článek

Ovšem je pravda, že koupě tohoto kousku přírodní krásy, ležící šest kilometrů jihovýchodně od malého lázeňského městečka Bad Schandau, s sebou nese i povinnosti. Především majitel musí v souladu se saskými zákony strpět procházky soukromým lesem, který kromě toho musí „řádně obhospodařovat“.

Horu se skálou podle pracovníka společnosti Postbank Immobilien Andrého Marschnera prodávají starší majitelé, kteří už péči o les nezvládají. „Podle mne je to poprvé, co se prodává nějaká skála,“ řekl Bildu Marschner. Nicméně deník poznamenal, že ve skutečnosti to není první pokus o prodej Zirkelsteinu. Hora se nabízela ke koupi za půl milionu eur již v roce 2007, a předtím dokonce za milion eur.

Architekt Petr Kolář

Architekt miliardářů Kolář: Luxus není zlatý kohoutek, ale dokonalá funkčnost

Petr Kolář patří k nejžádanějším českým architektům současnosti, i miliardáři na něj stojí frontu. Staví hotelové resorty, vesnice, olympijské parky i rodinné domy. Označení „architekt miliardářů” se ale brání. „Kvalitní architektura jde dělat i s útlým rozpočtem, stavíme projekty i za milion,” říká Kolář v rozhovoru pro newstream.cz.

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Český premiér Petr Fiala a německý kancléř Olaf Scholz

Špatné vysvědčení pro Fialovu vládu. Německé investory Česko neláká, jdou raději na Balkán

Přečíst článek

Potvrzeno. Německo je nemocným mužem Evropy. Letošní vyhlídky jsou jen o něco lepší

Přečíst článek
Britský ropný gigant BP chce v Německu investovat až deset miliard eur

Ropný gigant BP investuje v Německu deset miliard eur do nabíjení elektromobilů a obnovitelných zdrojů

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme