Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Musk na Twitteru zavtipkoval o koupi Manchester United. Akcie klubu reagovaly růstem

Elon Musk
ČTK
Štěpán Kult

Nejbohatší muž planety Elon Musk na sociální síti Twitter vtipkoval o koupi anglického fotbalového klubu Manchester United. Vtip se neobešel bez reakcí fanoušků, kteří by koupi uvítali, uvedla agentura Reuters. Akcie klubu v premarketu přidávaly i čtyři procenta, zisky ale postupně odepsaly.

Reklama

Fotbalový klub Manchester United má problémy od roku 2013, kdy odešel do důchodu manažer Alex Ferguson. „Rudí ďáblové“ mají za sebou sérii debaklů v největší ligové soutěži  Premier League. Současní majitelé klubu, rodina Glazerů, proto čelí vlnám kritiky ze strany fanoušků, kteří vyzývají k jeho záchraně klubu, za který hraje i portugalská legenda Cristiano Ronaldo. Mančaft se poprvé za posledních 20 let dostal na dno tabulky.

„Kupuji Manchester United, nemáte zač,” utweetl si ve vtipu Elon Musk. 

Některé fanoušky tím potěšil. S reakcí přispěchal i bývalý křídelní útočník Liverpoolu Ryan Babel, který reagoval, že musí rychle nakoupit akcie Manchesteru.

Později byl Musk dotázaný, jestli koupi myslí vážně. Nakonec přiznal, že šlo pouze o vtip a žádný fotbalový klub kupovat nehodlá. Není to poprvé, kdy Musk na sociální síti napsal o koupi velké společnosti. Dříve na Twitteru uvedl, že koupí Coca-colu a vrátí do ní kokain. 

Reklama

Magazín Forbes ohodnotil začátkem roku fotbalový klub Menchester United na 4,6 miliardy dolarů. Musk, který má na Twitteru přes 103 milionů uživatelů plánoval koupit i tuto sociální síť za 44 miliard dolarů (bilion korun). Později ale z dohody vycouval a nyní je s Twitterem v soudním sporu

Magazín newstream CLUB

Hlavním tématem letního čísla magazínu Newstream CLUB je Česko-Slovensko, s podtitulem Dvě země, jeden trh. 

V rozhovoru se představuje Karel Vágner, marketér a podnikatel v řadě úspěšných projektů, známý také spoluprací s manželkou a úspěšnou modelkou Simonou Krainovou.

Další osobnosti jako Igor Rattaj se zamýšlejí nad rozdíly mezi podnikáním v Česku a na Slovensku. O umělé inteligenci hovoří česko-slovenská investorka Andrea Ferancová Bartoňová, o veřejnosti a kultuře slovenský bestsellerista Jozef Karika. Uznávaný chef Marcel Ihnačák prozrazuje, která z obou kuchyní je „lepší“. Marketér Milan Šemelák s klientem Williamem Rudolfem Lobkowiczem mluví o tom, jak přetvořit odkaz šlechtického rodu do moderní doby.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Americká Komise pro cenné papíry a burzy přitvrdila. Kvůli Muskovu převzetí Twitteru se obrátila na soud

Americká Komise pro cenné papíry a burzy přitvrdila. Kvůli Muskovu převzetí Twitteru se obrátila na soud

Přečíst článek
Obal biografie Elona Muska z pera Waltera Isaacsona, vydaného v září 2023 nakladatelstvím Simon & Schuster

Biografie Elona Muska: Génius i démon, který zachraňuje svět – ale překáží mu v tom lidé

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme