Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Letiště v Manchesteru postihl výpadek proudu. Lety ze dvou terminálů jsou rušeny

Letiště v Manchesteru postihl výpadek proudu. Lety ze dvou terminálů jsou rušeny
Profimedia
 ČTK

Na letišti v Manchesteru, které je podle počtu cestujících třetí největší v Británii, budou až do odvolání rušeny všechny lety z terminálů 1 a 2. Důvodem je rozsáhlý výpadek proudu, který oblast postihl v noci na dnešek a zasáhl odbavování zavazadel a bezpečnostní systémy. Informoval o tom dnes zpravodajský server BBC News s odvoláním na mluvčího letiště, podle nějž terminál 3 funguje, ale lety na něm mohou být zpožděny.

Reklama

„Některé lety mířící do Manchesteru jsou odkláněny, takže lidé, kteří měli vyzvednout cestující na letišti, by si měli vše zkontrolovat, než se vydají na cestu,“ sdělilo letiště. Letecké společnosti uvedly, že kvůli potížím s odbavováním mohou cestující nastupovat pouze s kabinovými zavazadly.

Podle BBC letiště uvedlo, že dodávky elektřiny již byly obnoveny, jistou dobu ale potrvá, než se podaří obnovit činnost všech systémů. Cestujícím z terminálů 1 a 2 se doporučuje, aby na letiště nejezdili a kontaktovali svou leteckou společnost.

Na sociálních sítích si lidé stěžují na obrovské fronty na odbavení zavazadel a pasovou kontrolu a také na nedostatečnou komunikaci letiště v nastalém chaosu. Letiště se kvůli výpadku, který přichází na začátku letní prázdninové sezony a také v době fotbalového mistrovství Evropy v Německu, pasažérům omluvilo. Spojení s Českem podle dostupných informací narušeno nebylo.

Dubrovník

Na Jadranu jsou bez proudu, doprava kolabuje

Rozsáhlé části Černé Hory, Bosny a chorvatské Dalmácie v pátek postihl blackout. Informují o tom místní média, podle nichž v důsledku elektrického proudu nastal chaos v dopravě. Potížím čelí i podniky. Region se nyní potýká s vlnou veder, teploty tam přesahují 40 stupňů Celsia.

Přečíst článek

Reklama

Záporožská jaderná elektrárna

Energetické lekce z války: Ukrajinci našlapují mezi ozvěnami Černobylu a vyhlídkami obnovy

Celý svět prakticky v přímém přenosu každý den sleduje oběti ruského bombardování na Ukrajině, kterým bylo možné aspoň částečně zabránit včasnými dodávkami zbraní ze Západu. Posílení systémů protivzdušné obrany bezpochyby pomůže v přímém boji proti Putinově agresi, ta ale v posledních měsících napáchala obrovské škody v ukrajinském týlu. Tamní energetika se bude vzpamatovávat hůře než loni a podle některých pozorovatelů to může být klíčový faktor celkového ruského úspěchu, zaznívá v analýze Jana Žižky, editora webu Export.cz.

Přečíst článek

PODZIMNÍ NEWSTREAM CLUB PRÁVĚ VYCHÁZÍ

Jak se udržet v kondici a vytvářet dlouhodobou hodnotu? Snaha udržovat se v souladu s nároky doby je hlavní téma aktuálního magazínu Newstream CLUB, který nyní vychází, s podtitulem VYJEDNEJTE SI SVŮJ ŽIVOT.

Proč se vyjednávání stává jednou z hlavních dovedností pro budoucí úspěch, vysvětlí přední český vyjednavač a titulkový muž Radim Pařík.

Na otázku ‚Jak zůstat relevantní i v dalších letech?‘ odpovídají i další osobnosti byznysu, showbyznysu, ale také medicíny. Například vyhlášená pohybová lékařka Karolína Velebová, která se stará o řadu vrcholových sportovců včetně olympioniků. Dědička kávového impéria Christina Meinl ukazuje na historii legendární firmy, jak důležité bylo pro její přežití a dlouhodobý úspěch ochota radikálně se změnit a začít znovu téměř od nuly. 

Partner Penta Investments Václav Jirků popisuje, jak důležitou roli bude hrát soukromý sektor ve zdravotní péči a sociálních službách.

O duševním zdraví, wellbeingu a o tom, jak jich dosahovat pomocí moderních technologií, hovoří Jiří Diblík, spolutvůrcem globálně úspěšné wellbeingové a mental health aplikace VOS Health.

Páté vydání čtvrtletníku Newstream CLUB je v prodeji na stáncích i v online distribuci Send, kde je možné titul také předplatit. Digitální verzi magazínu lze zakoupit přímo na webu newstream.cz.

Na další číslo se můžete těšit již v prosinci.

Reklama

Související

Praha - Ruzyně

David Ondráčka: Státní Letiště Praha hledá kupce pro opravárenské kapacity, privatizace probíhá potichu

Přečíst článek
Tomáš Richtr, provozní ředitel společnosti CS Soft

Letadla se nesmí srazit. Proto řídíme obří trychtýře nad letišti, říká provozní šéf CS Soft Tomáš Richtr

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme