Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Komu se nechce o Vánocích trávit čas v kuchyni, má z čeho vybírat

Komu se nechce o Vánocích trávit čas v kuchyni, má z čeho vybírat
Augustine, užito se svolením
Zdeněk Pečený

Není to tak dávno, kdy se v Praze na Vánoce nedalo najíst jinde než doma. Časy se ale mění a řada předních pražských restaurací se předhání v tom, kdo strávníkům, kteří nechtějí Štědrý večer trávit v kuchyni, nabídne zajímavější vánoční menu. Podívejte se na výběr těch nejzajímavějších a pravda, ne zrovna nejlevnějších.

Reklama

Vyhnout se zmatku spojeného s organizováním jídla pro celou rodinu či přátelé doma je dnes snazší než kdy dříve. Stačí vybrat sváteční menu v jedné z pražských restaurací, které mají otevřeno přímo na Štědrý den či v následujících dnech. Šéfkuchaři si s vymýšlením slavnostních jídlech dají více práce, než kolik si může dovolit běžný domácí kuchař. Navíc návštěvníkům odpadne nutnost po sobě uklidit kuchyň. Pohodlí a klid o Vánocích ale není zadarmo. Štědrovečerní menu v hotelové restauraci vyjde na několik tisíc na osobu.

Přední pražské hotely a jejich restaurace jsou nachystané na vánoční svátky. Na svátečním menu figurují jak typické české pokrmy, tak netradiční výtvory. Newstream.cz přináší výběr pražských hotelů, které podávají speciální vánoční menu. V nabídce jsou jako neomezené bufetové rauty, tak poklidnější servírovaná menu.

The Artisan

Na brunche se celoročně specializuje restaurace The Artisan pražského hotelu Marriott. I štědrovečerní večeře se v Marriottu podává formou bufetu. Vybírat se dá z řízků s bramborovým salátem, přes tataráky a steaky až po anglosaské vánoční pokrmy jako je krůta s nádivkou a brusinkami. Bufet tam nebude chybět ani 25. a 26. prosince. Štědrovečerní bufet vyjde na 2490 korun, sváteční brunch pak na 1985 korun.

Four Seasons

Za servírovanou večeří na úrovni se hodí vyrazit do restaurace Cotto Crudo v pražském hotelu Four Seasons. Pětichodové menu, které nabídne kraba, těstoviny či steak ze svíčkové, nabízí netradiční pohled na štědrovečerní večeři. Následující den, na Boží hod, se na stejném místě objeví bohatý brunch, který nabídne ryby, kachnu či steak. Večeře stojí 3200, párování s víny přijde na dalších 1500 korun. Brunch vyjde na 2900 a víno k němu stojí dalších 1400 korun.

Hotel Four Season na letošní vánoční období nachystal ve spolupráci se značkou DIOR slavnostní verzi anglického odpoledního čaje, Afternoon Tea. Ve světě populární „čaj o páté“ se v Praze zatím na mnoha místech nenabízí. Jedná se o kávu či čaj s vybranými sendviči a dorty. Často také v doprovodu šampaňského. Verze se šampaňským a ústřicí v pražském Four Seasonu stojí 1950.

Monkey Bar

Sváteční večeři „v džungli“ 24. a 25. prosince nabídne podnik Monkey Bar pražského hotelu Falkensteiner. Menu, kterému vévodí hovězí Chateaubriand s omáčkou s lanýži, za tři tisíce korun (párování s víny a koktejly je dalších 900 korun) opět osloví spíše milovníky netradičních vánočních jídel. Ve stejné dny dopoledne Monkey Bar nabídne i vánoční brunch s francouzským toastem, kachním burgerem či treskou za 2200 korun, či 2900 s bezednou mimosou a vánočním punčem.

Augustine

Restaurace hotelu Augustine nabídne 24. prosince servírovanou štědrovečerní večeři na Boží hod vánoční menu. Čtyřchodové menu oba dny vyjde na 2490 korun, ale výběr pokrmů – od bramborového salátu, přes mušle, perličku po kachnu – se každý den liší.

Andaz

24. a 25. prosince si hotel Andaz přichystal vánoční pětichodové večeře, které začínají v 18:00 a 20:30. Podávat se bude mimo jiné bramborový salát, candát či srnčí. Cena pětichodové večeře je 2595 korun. Párování s víny je za příplatek 1595 korun. Na 2. svátek vánoční se zde podává vánoční brunch za cenu 2495 korun.

Alcron

Také restaurace Alcron, která je součástí hotelu Almanac X, chystá vánoční menu. Nebude na něm chybět rybí polévka, ani . Šestichodová večeře vyjde na 2990 korun na osobu (párování s víny na dalších 790 korun). Vyzkoušet tady můžete také vánoční bufet.

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Hokejové mistrovství světa v Rize

Hotely se připravují na hokejový šampionát. Ceny za ubytování vyletí o desítky procent

Přečíst článek
Bufet v hotelu Hilton Old Town

Pražské hotely lákají na Velikonoce. Kromě skvělého jídla mají i program pro děti

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Reklama
Doporučujeme