Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Hvězdná válka o francouzské vinařství: Brad Pitt tvrdí, že mu Angelina chtěla jen ublížit

Chateau Miraval
Patrick Gaudin / Creative Commons / CC BY 2.0
 nst
nst

Angelina Jolie prodala podíl ve společném vinařství s Bradem Pittem ruskému miliardáři Juriji Sheflerovi. Ten se prý snaží nepřátelsky převzít celý podnik.

Reklama

Angelina Jolie se „snažila ublížit“ svému bývalému manželovi Bradu Pittovi, když prodala svůj podíl v jejich spoluvlastněné vinici ruskému oligarchovi, tvrdí nové právní dokumenty, které citovala BBC. Pitt žaluje svou bývalou manželku za prodej svého podílu ve francouzském vinařství, který spolu koupili v roce 2008.

Uvedl, že prodejem svého podílu ruskému oligarchovi ho exmanželka donutila být v partnerství s „cizincem s toxickými a úmysly“. Jolie se zatím veřejně nevyjádřila. Manželé koupili kontrolní podíl ve francouzské společnosti Chateau Miraval, která zahrnuje dům a vinici na jihu Francie v roce 2008. Hvězdný pár se tam o šest let později vzal.

Pitt říká, že se on a jeho bývalá manželka dohodli, že nebudou prodávat své podíly bez svolení druhé strany. V právních dokumentech, které získala agentura PA, je uvedeno, že Jolie prodala svůj podíl lucemburskému výrobci lihovin, jež ovládá ruský oligarcha Jurij Shefler, aniž by o tom Pitt věděl.

Pitt prý budoval, Jolie ne

Žaloba tvrdí, že prodej pomohl zahájit nepřátelské převzetí vinařského podniku, který herec „pečlivě vybudoval“.

Pittovi právníci uvedli, že pod jeho vedením se vinařství rozrostlo do mnohamilionového mezinárodního impéria, přičemž Jolie prý nepřispěla ničím. „Prodejem se Jolie snažila Pittovi ublížit,” stojí v dokumentech sepsaných minulý týden. „Jolie věděla, že se Shefler a jeho  společnosti pokusí ovládnout byznys, který Pitt vybudoval, a podkopat Pittovu investici do Miraval.”

 Shefler se prý proslavil pochybnými obchodními praktikami a spojení s ním ohrožuje pověst značky Pitt, dosud tak pečlivě budovanou. 

Panství Miraval se nachází ve vesnici Correns v jihovýchodní Francii a manželé ho koupili za zhruba 25 milionů eur (21,3 milionu liber). Pitt se prý na kupní ceně podílel 60 procenty, zbývajících 40 procent zaplatila Jolie. 

Herečka požádala o rozvod v roce 2016. Jolie údajně informovala Pitta o svém rozhodnutí prodat společnosti Shefler v lednu 2021 s tím, že dospěla k „bolestnému rozhodnutí, s těžkým srdcem“. Právníci Pitta požádali o soudní proces u poroty. Zástupci Jolie zatím na žádost BBC o komentář nereagovali.

Bitva o českého diváka vrcholí. Disney+ nabídne stovky filmů a seriálů

Disney+ nabídne již od 14. června stovky filmů a seriálů v češtině či s titulky včetně kompletních Hvězdných válek či legendární Sněhurky a sedmi trpaslíků. Největší studio světa zároveň chystá masivní produkce mimo USA. Na česká díla z produkce Walta Disneyho si však zatím počkáme, prozradilo studio exkluzivně serveru newstream.cz. 

Přečíst článek

Magazín newstream CLUB

Jak vytvářet odkaz pro příští generace? Odpovědi z byznysového světa, ale i od výrazných osobností společenského života nabízí třetí číslo magazínu newstream CLUB, který právě vychází.

Na obálce byznysově - lifestylového čtvrtletníku je František Kinský, legendární šlechtic, který vypráví, jak se v jejich rodě dědí nikoli majetek, ale zodpovědnost a služba. 

Hvězdami jarního čísla jsou dále mimo jiné Silke Horáková (Albatros), Luděk Sekyra (Sekyra Group), Zbyněk Frolík (Linet) nebo architekt Václav Aulický či umělec Milan Knížák.

Magazín se věnuje tématům dlouhodobých investic, předávání majetku v rámci rodinných klanů, tradičním českým značkám či tomu, jak developeři společně s architekty mění tvář měst na dlouhá staletí.

Magazín přináší inspirativní čtení, které má čtenáře motivovat k tomu, aby zkusili i ve své profesi či hobby vytvářet věci s trvalejší vizí

K dostání je v síti PNS i online. Nově také v elektronické podobě v našem e-shopu.

Související témata 

Nástupnictví

Miliardáři

Umění

Filantropie

Reklama

Související

Švýcaři hrozí Česku miliardovou arbitráží

Švýcaři hrozí Česku miliardovou arbitráží. V kauze figuruje i obviněný podnikatel Světlík

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme