Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vyskytl se nový problém. Boeing omezí výrobu na polovinu

Smartwings
Smartwings
 ČTK

Americký výrobce letecké techniky Boeing kvůli novému problému ve výrobě omezí montáž letounů 787. Zákazníkům letos dodá méně než polovinu ze zhruba 100 plánovaných strojů.

Reklama

Dodávky modelu 787 byly obnoveny po pětiměsíční přestávce teprve v březnu. Od konce loňského roku se spolu s modelem 737 potýkaly s problémy v elektroinstalaci a dalšími nedostatky.

Boeing nesdělil, o kolik méně letounů 787 dodá, na přechodnou dobu chce ale snížit tempo výroby pod současných pět letounů za měsíc. Letos tento konkurent evropského Airbusu dodal zákazníkům už 156 letadel všech typů, zatímco za celý loňský rok jich bylo 157.

United Airlines koupí od firmy Boom 15 nadzvukových letadel Overture.

Éra concordů se vrací. United Airlines sází na nadzvukový Overture

Americká letecká společnost United Airlines sází na nadzvukové cestování. Od firmy Boom technology koupí 15 letadel Overture s opcí na dalších 35 strojů. Počítá se s tím, že nadzvuková letadla s prvními pasažéry vzlétnou v roce 2029. Katalogová hodnota jednoho stroje činí 200 milionů dolarů, cena kontraktu tedy je tři miliardy dolarů (asi 63 miliard korun), uvedl to Blake Scholl, zakladatel a šéf společnosti Boom s tím, že výrobce letadel žádné slevy neposkytuje.

Přečíst článek

O novém problému při výrobě přední části letadla informoval americký Federální úřad pro letectví (FAA). Ten uvedl, že Boeing problém odstraní před dodáním letadel zákazníkům.

Boeing v červnu získal 146 objednávek a 45 letadel zákazníkům dodal. To je jeho zatím nejvyšší měsíční dodávka od března 2019, kdy se stala druhá smrtelná nehoda jeho letounu 737 MAX.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme