Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Vodafone v covidu přišel o zisky z roamingu

Vodafone, ilustrační foto
Kārlis Dambrāns / Creative Commons / CC BY 2.0

Vodafone v Česku loni vydělal 1,25 miliardy korun. Celý zisk poslal britské matce.

Reklama

Operátor Vodafone v Česku vykázal ve fiskálním roce končícím letos v březnu zisk 1,25 miliardy korun. Je to meziročně o 14 procent méně než v předchozím období. Celý hospodářský výsledek převedl na účet mateřské skupiny Vodafone Group.

„Uplynulý rok charakterizoval nárůst datového provozu o více než 70 procent, ale také pokles příjmů z roamingu rovněž o zhruba 70 procent. Zároveň jsme investovali do infrastruktury, mimo jiné do rozšíření pokrytí sítí 5G, které dnes dosahuje 35 procent populace a jde tak o jasně nejrozsáhlejší 5G síť v Česku. Za pět let dosáhly investice Vodafonu do rozvoje a nákupu infrastruktury celkové výše 24 miliard korun,“ řekl mluvčí Ondřej Luštinec.

T-Mobile, ilustrační foto

Deutsche Telekom přesouvá kapitál. Z nizozemské divize do té americké

Německá telekomunikační skupina Deutsche Telekom prodala svou nizozemskou divizi T-Mobile za 5,1 miliardy eur (téměř 130 miliard korun). Část takto získaných peněz použila k navýšení podílu ve své dceřiné společnosti T-Mobile US.

Přečíst článek

Počet mobilních zákazníků klesl na konci fiskálního období o 48 tisíc na 3,94 milionu. Počet pevných přípojek k vysokorychlostnímu internetu se naopak zvýšil o 29 tisíc na 589 tisíc. Podíl mobilních uživatelů se smlouvou se zvýšil meziročně o 2,7 procentního bodu na 74,8 procenta.

Vodafone také na konci března jako první z tuzemských operátorů vypnul starší síť 3G, kterou využívalo asi jedno procento zákazníků. Uvolněné frekvence chce využít pro budování 5G nebo zvyšování kapacity LTE. Pro 5G operátor rovněž využije kmitočty v pásmech 700 a 3,5 tisíce MHz z nedávné aukce.

Kara Trutnov

Byznysový restart Kary. Věřitelé získají zpět nejméně deset procent pohledávek

Nezajištění věřitelé kožešnické obchodní společnosti Kara Trutnov, která je od února v insolvenčním řízení, by měli v rámci reorganizace získat zpět nejméně 9,59 procenta svých pohledávek. V případě konkurzu by to bylo 6,9 procenta. Zákazníci Kary by měli být uspokojeni plně.

Přečíst článek

Vodafone patří do nadnárodní skupiny Vodafone Group. Před dvěma lety v Česku koupil největší kabelovou síť UPC, která je v dosahu asi 1,5 milionu domácností.

>>>>>>Další zprávy ze světa peněz čtěte v naší rubrice Money<<<<<<

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme