Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Velmoc střelného prachu. Explosia Pardubice měla loni rekordní zisk

Explosia Pardubice měla loni rekordní zisk
Profimedia
 ČTK

Výrobce výbušnin a střeliva Explosia Pardubice loni zvýšil zisk před zdaněním meziročně o 86 milionů na rekordních 284 milionů korun. K růstu přispěl zájem o výbušniny. Obrat se meziročně zvýšil z 1,2 miliardy na 1,42 miliardy korun, informoval mluvčí firmy Martin Vencl.

Reklama

„Největší poptávka je samozřejmě po střelném prachu. Abnormální zájem vnímáme také u celospalitelných hnacích náplní, což souvisí s válkou na Ukrajině. Do válkou zasažené oblasti jsme poslali buď napřímo nebo zprostředkovaně zboží, jehož hodnota dosahuje necelé pětiny obratu společnosti. Pozadu za prachy a hnacími náplněmi ovšem nezůstává ani prodej trhavin,” uvedl předseda představenstva Radomír Krejča.

Od roku 2002 firmu stoprocentně vlastní stát, akcie drží ministerstvo průmyslu a obchodu.

Colt CZ kupuje českého výrobce munice Sellier & Bellot

Přeskupování mezi zbrojaři. Colt CZ kupuje českého výrobce munice Sellier & Bellot

Skupina Colt CZ Group SE (Colt CZ) kupuje českého výrobce munice Sellier & Bellot. Uzavřela dohodu se společností CBC Europe S.à r.l. (CBC) o koupi stoprocentního podílu ve firmě. Akcie podniku získá zbrojařský holding zaplacením 350 milionů dolarů, což je v přepočtu přes 7,8 miliardy korun, a novou emisí kmenových akcií Colt CZ. CBC se tak stane akcionářem Coltu s podílem přibližně 27 až 28 procent po skončení transakce. Konečný podíl určí letošní auditované hospodářské výsledky obou firem.

Přečíst článek

Michal Strnad, majitel CSG

Evropa zbrojí a Strnadovo impérium se topí v zisku

Byznys nejmladšího českého stamiliardáře a zbrojaře Michala Strnada jen kvete. Jeho Czechoslovak Group (CSG) loni zvýšila čistý zisk meziročně o 49 procent na 210 milionů eur (zhruba pět miliard korun).

Přečíst článek

Další slavná zbrojovka bude v českých rukou, tentokrát podnikatele Schönfelda

V Česku se rodí další zbrojařský magnát, Robert Schönfeld. Jeho investiční skupina RSBC kupuje rakouského výrobce pušek Steyr Arms. Schönfeld se tak zařadí mezi zbrojařskou první ligu, které vládne miliardář Michal Strnad, majitel CSG a úspěšně mu sekunduje René Holeček, který vlastní Colt.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme