Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

T-Mobile zvýšil provozní zisk o pět procent, objem dat skočil o dvě třetiny

T-Mobile prodejna
T-Mobile

Co do počtu klientů největší tuzemský mobilní operátor T-Mobile zvýšil za tři čtvrtletí letošního roku provozní zisk EBITDA meziročně o pět procent na 8,96 miliardy korun. Tržby stouply o 2,9 procenta na 21,41 miliardy korun, firma si mírně polepšila i v počtu zákazníků. Výsledky dalších operátorů v Česku za dané období zatím nejsou k dispozici.

Reklama

Mobilní služby T-Mobilu patřícího do skupiny Deutsche Telekom využívalo ke konci třetího čtvrtletí 6,26 milionu zákazníků, což je meziroční nárůst o 1,3 procenta. Klesl počet majitelů předplacených karet o tři procenta a podíl tarifních naopak o 2,8 procenta vzrostl na 3,7 milionu. Počet uživatelů pevného internetu se zvýšil o 6,9 procenta na 386 tisíc a o 14,1 procenta na 210 tisíc vzrostlo množství uživatelů televizních služeb.

průmyslová výroba, ilustrační foto

ČBA: Česká ekonomika letos poroste jen o 2,6 procenta. Příští rok zrychlí na 3,9 procenta

Přetrvávající problémy v dodavatelských řetězcích spolu s energetickou krizí a rozjetou inflací brzdí post-pandemický restart české ekonomiky. Oživení bude pomalejší, shodli se ekonomové České bankovní asociace (ČBA). V nové makroekonomické prognóze tak snížili odhad růstu tuzemské ekonomiky jak pro letošní, tak příští rok. Letos český hrubý domácí produkt (HDP) poroste jen o 2,6 procenta, příští rok zrychlí na 3,9 procenta. Ještě v srpnové prognóze přitom asociace počítala letos s růstem HDP o 3,4 procenta a příští rok o 4,5 procenta.

Přečíst článek

Objem přenesených dat v meziročním srovnání vzrostl o 63 procent. Množství provolaných minut se zvýšilo o 3,4 procenta, naopak o desetinu poklesl počet odesílaných SMS. Na rostoucí využití mobilních dat reaguje nové tarifní portfolio představené na konci srpna, které uživatelům přineslo větší objem dat a službu Pořád online, umožňující využívat základní služby na datech, jako jsou messengery, mapy, počasí nebo bankovnictví i po vyčerpání dat v tarifu.

T-Mobile od září pokrývá svou sítí 5G 10,4 procenta české populace a do konce roku chce poskytnout signál více než 25 procentům obyvatel. Během srpna spustil dalších 270 vysílačů a celkem jich už provozuje více než 600. Pokračuje také výstavba sítí optického internetu, kterými T-Mobile pokrývá už více než 250 tisíc domácností v 70 městech.

Apple

Apple prohrál soud, App Store se musí otevřít vývojářům

Herní vývojáři si nejspíše definitivně budou moci oddechnout od povinnosti používat platební systém Applu v jeho App Store a s ním související až 30procentní transakční poplatky. Tvůrce kultovní hry Fortnite, společnost Epic Games, se totiž kvůli praktikám Applu obrátila na americký soud – a uspěla. A nejde o málo, ale o příjmy Applu odhadem v řádu miliard dolarů. Epic Games ze stejné příčiny podal letos na jaře na Apple antimonopolní stížnost k Evropské komisi.

Přečíst článek

„V T-Mobile si uvědomujeme, že širokému nasazení technologie 5G v průmyslové praxi by mělo předcházet rozsáhlé testování jednotlivých řešení, aby se ověřila jejich stoprocentní funkčnost v komplexním průmyslovém prostředí,“ uvedl ředitel divize pro firemní zákazníky a státní správu Luboš Lukasík.

„Ideálním místem pro takové testování je právě akademická půda. Proto jsme rádi, že stále rozšiřujeme naši spolupráci s předními českými univerzitami, ve kterých se podílíme na budování testovacích a vývojových prostředí – tzv. testbedů,“ dodal.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme