Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Stellantis zazáří. Uzavřel dohodu, díky níž v Evropě prodá až půl milionu aut

Sídlo automobilky Stellantis v Turíně.
Profimedia.cz
 ČTK

Automobilový koncern Stellantis uzavřel rámcovou dohodu za několik miliard eur s firmou Ayvens, která se zabývá leasingem a správou vozových parků. Stellantis na základě smlouvy v Evropě v příštích třech letech prodá až 500 000 aut.

Reklama

Pobočky společnosti Ayvens budou podle smlouvy nakupovat vozidla pro svůj dlouhodobý leasingový park po celé Evropě. První dodávky by měly začít v první polovině letošního roku, uvedl Stellantis. Na základě poptávky se dojednané množství objednávek, jejich složení a termín ještě mohou změnit, dodal.

Společnost Ayvens bude zákazníkům nabízet značky jako Alfa Romeo, DS Automobiles, Fiat, Opel, Peugeot a Vauxhall, uvádí se ve sdělení. Dostupnost značek se může v budoucnu rozšířit na celé portfolio společnosti Stellantis.

Automobilka Stellantis čelí další kritice ze strany italské vlády

Fiat po sto letech nebyl nejprodávanějším autem v Itálii. Země za to kritizuje Francouze

Automobilový koncern Stellantis čelí další kritice ze strany italské vlády. Ministrovi průmyslu se nelíbí vliv, jaký má na firmu francouzská vláda, a poukazuje i na to, že Fiat v prosinci poprvé téměř po 100 letech nebyl v Itálii nejprodávanější značkou auta. Stellantis úder vrací výčitkami, že vláda v Římě dostatečně nepodporuje výrobu elektromobilů. Informovala o tom dnes agentura Reuters.

Přečíst článek

Od Peugeota až po Lancii

Skupina Stellantis vznikla začátkem roku 2021 spojením italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) a francouzského konkurenta PSA. Fúze dala dohromady značky francouzské skupiny Peugeot, Citroën, Opel a DS se značkami Fiat, Lancia, Chrysler, Jeep, Dodge, Maserati, Alfa Romeo či Ram.

Společnost Ayvens vznikla, když firma ALD Automotive, jejímž většinovým vlastníkem je francouzská banka Sociéte Générale, loni koupila společnost LeasePlan. Ta se zabývá správou vozových parků a mobilitou.

Výkonný ředitel nadnárodní automobilové skupiny Stellantis Carlos Tavares

Krize automobilek na jejich šéfy nedoléhá. Tavares z koncernu Stellantis vydělal skoro miliardu

Výkonný ředitel nadnárodní automobilové skupiny Stellantis Carlos Tavares si loni vydělal 36,49 milionu eur (926,8 milionu korun). To je proti předchozímu roku nárůst o 56 procent, oznámila ve čtvrtek firma, mezi jejíž značky patří například Fiat nebo Chrysler. V roce 2022 automobilka manažerovi přiznala celkovou kompenzaci 23,46 milionu eur, uvedla agentura Reuters.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme