Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Stávka scénáristů v Hollywoodu skončila. Stále však protestují herci

Američtí scénáristé oficiálně schválili dohodu, která ukončila jejich stávku
ČTK
 ČTK

Američtí scénáristé oficiálně schválili dohodu mezi odbory a zástupci hollywoodských studií, která ukončila jejich několikaměsíční stávku, uvedla agentura Reuters. Stále však trvá stávka herců, která ve velké míře paralyzuje filmovou produkci.

Reklama

Odborový svaz scénáristů WGA uvedl, že pro dohodu hlasovalo 99 procent ze zhruba 8500 členů, již se hlasování zúčastnilo. WGA tvrdí, že má celkově zhruba 11 500 členů. Dohoda počítá s růstem platů a různých příspěvku a s větší ochranou scénáristů při používání umělé inteligence (AI). Scénáristé stávkovali od začátku května.

Stávka scénáristů fakticky skončila na konci září, kdy dohodu schválilo vedení WGA. O tom, že dohoda dostane souhlas i členů odborového svazu, málokdo pochyboval, uvedly agentury. Dohoda platí tři roky do května roku 2026.

Jen částečná obnova

Filmová a televizní produkce se však obnovila jen částečně. Produkci totiž ochromila i stávka herců z odborů SAG-AFTRA, kteří protestují od července. Odbory herců se se zástupci filmového a televizního průmyslu stále nedohodly. Jednání byla obnovena minulý týden a měla by pokračovat i tento týden. Podle agentury AFP však požadavky herců jsou větší než ty, které předložili scénáristé.

Jan Bubeník

Lovec talentů Jan Bubeník: Mladí chtějí spíš dělat dobro, než vydělávat peníze

Nepředvídatelnost charakterizuje dnešní dobu. Manažer si musí umět poradit a řídit firmu, i když nemá dostatek informací, říká známý headhunter Jan Bubeník. Důležitá je autenticita a přežít lze jen tak, že šéf umožní i dělat chyby, dodává. Důležité jsou také hodnoty. „Myslím, že chytří, zvědaví lidé se vždycky zajímali o kontext toho, jestli počínání té které firmy má ještě nějaký přesah, jestli tvoří mimo zisku ještě nějaké dobro nebo nějakou hodnotu,“ říká Bubeník v rozhovoru pro magazín Newstream CLUB.

Přečíst článek

Čtvrť Emila Kolbena

Už Kolben počítal s tím, že na místě ČKD budou jednou stát byty, říká starosta Prahy 9 Tomáš Portlík

V městské části Praha 9 se staví nejvíc bytů ze všech pražských městských částí. A tím i nejvíc bytů ze všech českým měst. Developeři nemají v této městské části takové starosti s povolovacím řízením jako jinde. Čím je to dané? Nové byty rostou hlavně v oblasti bývalého obřího továrního komplexu ČKD. Z něj se stal brownfield, který k výstavbě nových bytů přímo vybízí. „Předpovídal to už samotný Kolben, když otvíral fabriky. Počítal s tím, že Praha 9 bude součástí širšího centra a že celou výrobu v čase přenese na Prahu 14, kde kupoval pozemky,“ říká starosta Prahy 9 Tomáš Portlík.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Hollywoodští herci se přidali ke stávce scenáristů, studia jsou ochromená

Stanislav Šulc: Zmlsaní herci stávkují, reagují Češi na stávku v Hollywoodu. Realita je složitější

Přečíst článek
Reklama
Reklama
Doporučujeme