Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Sdílené skútry v Praze dojezdily. BeRider nenašel partnera a končí

Sdílené skútry BeRider z pražských ulic zmizí.
ČTK
Ondřej Bílek
obi

Čtyři roky v Praze fungoval projekt sdílených skútrů BeRider, za kterým stála Škoda Auto DigiLab. Služba ale ke konci května končí, protože nenašla vhodného partnera na rozšíření. Navzdory rostoucímu počtu zákazníků i jízd.

Reklama

I přes velkou popularitu a každoročně rostoucí počet jízd musel tým učinit rozhodnutí, a službu ukončit. Vždy jsme věděli, že službu je třeba dál rozšiřovat: mít více skútrů ve více městech. Pro zajištění dalšího provozu se nám nepodařilo najít vhodného partnera. Provozování služeb jako BeRider není pro Škoda Auto DigiLab hlavní činnost a nyní se bude soustředit na klíčové projekty, které jsou spojeny s mobilitou a digitální službami v osobních vozech,” stojí v prohlášení BeRider.

Parkování v Praze

Praha nabízí téměř dva tisíce sdílených vozů. Jejich obliba roste i kvůli covidu

Potenciál českého trhu sdílených aut je podle společnosti Anytime zhruba trojnásobný oproti současnosti. Car4Way nabízí tisíc vozů v Praze, další stovku v Brně.

Přečíst článek

Sdílené elektrické skútry, které bylo možné objednat přes aplikaci, zůstanou v pražských ulicích do konce května. Projekt, který založilo inovační centrum Škoda Auto DigiLab, se podílel na tvorbě podmínek pro sdílenou dopravu. BeRider uvádí, že za čtyři roky fungování projektu jeho zákazníci na skútrech najezdili 4,2 milionu kilometrů, čímž ušetřili planetě 512 tun oxidu uhličitého ve srovnání s jízdou autem.

 

Tillmann Stauske

Škoda Auto DigiLab vede Tillmann Stauske

Škoda Auto DigiLab vede od 1. května Tillmann Stauske, ve funkci nahradil Jarmilu Plachou, která převezme nové úkoly v koncernu Volkswagen. Plachá, která digitální inovační centrum vybudovala, stála v jeho čele od března 2017. Stauske se zaměří na vývoj digitálních služeb pro firemní i koncové zákazníky, oznámila Škoda Auto.

Přečíst článek

„Prvního června už bude ale služba vypnutá a skútry z ulic odvezeme. Náš eshop bude fungovat dále do vyprodání zásob,” uvádí BeRider. Uživatelé skútrů, kteří mají službu předplacenou, dostanou v červnu peníze zpět. 

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme