Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Lapčíkova SAB Finance vydává akcie za půl miliardy

Radomír Lapčík, miliardář a zakladatel společnosti SAB o.c.p. i SAB Finance
SAB Finance
 nst
nst

Český lídr na trhu devizových obchodů, společnost SAB Finance, plánuje úpis nových akcií, kterými zvýší vlastní kapitál o půl miliardy korun na dvě miliardy.

Reklama

Česká národní banka už prospekt zaknihovaných akcií společnosti SAB Finance schválila. „Prostředky z emise SAB Finance investuje přes svojí dceřinou společnost SAB Financial Investments do nákupu akcií společnosti Trinity Bank a zvýší tak celkovou výnosnost pro akcionáře SAB Finance," avizoval předseda představenstva firmy Ondřej Korecký.

„Touto transakcí se předpokládá zvýšení ziskovosti SAB Finance skrze budoucí dividendy inkasované od společnosti Trinity Bank, které jsou v odhadované výši 10 až 15 procent ročně,“ dodává zakladatel SAB Finance Radomír Lapčík, který je zároveň jedním z investorů byznysového portálu newstream.cz.

V letošním pololetí SAB Finance vykázala zisk před zdaněním 100,1 milionu korun. Za celý rok očekává dosažení zisku před zdaněním 309 milionů korun. Loni to bylo 268 milionů korun, což představovalo v meziročním srovnání více než třetinový nárůst.

Radomír Lapčík, zakladatel a člen představenstva Trinity Bank a holdingu SAB Finance

SAB Finance za pololetí vydělala přes 100 milionů

Společnost SAB Finance, která je jedním z největších zprostředkovatelů devizových obchodů v ČR, v pololetí vykázala zisk před zdaněním 100,1 milionu korun. Spolu s pololetními výsledky také oznámila, že akcionářům za druhé pololetí roku 2022 vyplatí na dividendách 140 milionů korun a zároveň avizovala úpis nových akcií, kterými zvýší vlastní kapitál o půl miliardy korun na dvě miliardy.

Přečíst článek

SAB Finance působí na trhu 19 let a má zhruba 20 tisíc firemních klientů. Devizovou licenci od České národní banky získala SAB Finance v roce 2004. Firma působí i v Londýně a v New Yorku na Wall Street. Od ledna 2021 se s jejími akciemi obchoduje na pražské burze. Investorům nabízí akcie s dividendou vyplácenou až dvakrát ročně.

Společnost SAB Finance má majetkovou účast v Trinity Bank nebo v maltské bance FCM Bank. Do skupiny patří i fintechová platforma ProStream pro on-line platby a směny deviz, která byla založena jako dceřiná společnost pro evropskou expanzi v roce 2021 v Česku a s pobočkou v Polsku.

TBGF Fond hlásí miliardu korun v objemu spravovaného majetku

Fond TBGF roste, aniž by se pouštěl do velkého rizika. Spravuje už miliardu korun

Fond kvalifikovaných investorů TBGF pokořil metu jedné miliardy korun investičních prostředků ve své správě. Děje se tak po třech letech od jeho založení. „Fond cílí v roce 2023 zhodnocení ve výši sedm procent,“ uvedl jeho manažer Karel Růžička.

Přečíst článek

Trinity Bank (ilustrační foto)

Trinity Bank hlásí v pololetí nárůst zisku, bilanční sumy, úvěrů i klientů

Tuzemská Trinity Bank vykázala v prvním pololetí zisk před zdaněním 427 milionů korun. Jde o meziroční nárůst o 37 procent, uvedla banka ve své zprávě. Počet jejích klientů přesáhl 121 tisíc.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme