Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Rohlik Group získala od investorů miliardy korun, na burzu chce do pěti let

Tomáš Čupr
ČTK

Rohlik Group oznámila, že získala od belgické investiční firmy Safina zhruba 5,4 miliardy korun v rámci posledního kola financování. Největším akcionářem ale zůstává zakladatel Rohlíku Tomáš Čupr, který se také tentokrát účastnil financování, stejně jako stávající investor Index Ventures. Firma zároveň podle Čupra odhaduje, že na burzu by mohla vstoupit v následujících třech až pěti letech, řekl agentuře Bloomberg.

Reklama

Získané peníze firma využije na zlepšování služeb a další expanzi. Online supermarket doufá, že jeho expanze po Evropě mu pomůže zvýšit jeho hodnotu nad jednu miliardu dolarů (asi 23,8 miliardy korun). Snaží se totiž překonat potíže, které se v odvětví doručování šíří. Zákazníci se po rozvolňování koronavirových opatření vracejí k osobním nákupům.

Tomáš Čupr

Famózní rok Rohliku. Expandoval do Německa a zvýšil obrat na 12 miliard

Milion zákazníků, 10 milionů vyřízených objednávek, 12miliardový obrat a velmi úspěšná expanze na německý trh. Tak vypadal uplynulý rok společnosti Rohlik Group Tomáše Čupra. Letos ji čeká expanze do dalších tří zemí.

Přečíst článek

Spolešnost Rohlik Group od investorů za svou existenci od roku 2014 získala dohromady přes 17,4 miliard korun. Loni se stala prvním českým takzvaným jednorožcem, tedy firmou s hodnotou přes miliardu amerických dolarů.

Inflace a konec pandemických omezení mají podle zakladatele a generálního ředitele Tomáše Čupra na společnost jen malý vliv. Očekává, že Rohlik, který nyní rozváží potraviny a další produkty už v sedmi zemích, bude do dvou až tří let ziskový. Poté bude usilovat o vstup na burzu, pokud bude ocenění na trhu příznivé.

„Naším cílem je uvést společnost na burzu do tří až pěti let,“ řekl Čupr v rozhovoru pro Bloomberg. „Vzhledem k současné náladě na trhu se zdá nepravděpodobné, že by bylo snadné získat peníze prostřednictvím IPO v příštích 24 měsících.“

Rostoucí počet jednorožců ve světě

Kdo bude další jednorožec? Investoři se potkají se start-upy v Národním muzeu

Jedno z největších setkání byznysových leaderů se uskuteční již tento čtvrtek v budově Národního muzea v Praze. Zástupci velkých investičních skupin se setkají se šéfy nadějných start-upů a nabídnou své zkušenosti se zahraniční expanzí ze střední Evropy. Krom jiného poskytnou své tipy například šéfové Rohliku, O2 Czech Republic nebo šéf pražské burzy Petr Koblic. Byznysový server newstream.cz je mediálním partnerem akce.

Přečíst článek

Rohlik Group se podle Čupra vyhýbá vysoce konkurenčním městům, jako je Londýn a Paříž, která vyžadují velké počáteční investice. „Nyní se snažíme replikovat tento úspěch na jiných místech," řekl Čupr.

Poté, co skupina v roce 2018 otestovala svůj obchodní model a stala se ziskovou v České republice, vstoupila do Maďarska, Rakouska, Německa, Španělska, Rumunska a Itálie.

Čupr před Rohlíkem založil největší portál na rozvoz jídla v Česku DameJidlo.cz, který v roce 2014 koupila společnost Delivery Hero.

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme