Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

PPF dokončila prodej 30 procent CETINu. Cenu neuvedla

PPF
ČTK
 ČTK

Skupina PPF dokončila prodej 30 procent telekomunikační firmy CETIN globální investiční společnosti GIC se sídlem v Singapuru, oznámila firma. Transakce byla podepsaná loni v říjnu a schválily jí příslušné regulační úřady.

Reklama

PPF bude mít v sedmičlenném představenstvu CETIN Group čtyři místa včetně funkce předsedy pro Jana Kadaníka. Podle smlouvy o akvizici zasedne v představenstvu také jeden nezávislý člen. Účastníci transakce se dohodli, že nezveřejní podrobnosti ohledně její finanční stránky.

CETIN vznikl v roce 2015 oddělením infrastruktury od telekomunikačního operátora O2 Czech Republic. Jako skupina funguje od roku 2020, kdy se oddělila infrastruktura od operátorů, kteří pod značkou Yettel působí v Bulharsku, Maďarsku a Srbsku. Součástí telekomunikačního portfolia PPF jsou od roku 2018.

peníze, ilustrační foto

Inflace v únoru se přehoupla přes 11 procent. Je nejvýš za 24 let

Inflace v únoru opět šokovala. Meziročně spotřebitelské ceny podle dat Českého statistického úřadu vzrostly o 11,1 procenta, což je více, než odhadovali analytici i ČNB. Tržní konsensus zněl 10,4 procenta.

Přečíst článek

GIC je přední globální investiční společnost, která byla založena v roce 1981 s cílem spravovat devízové rezervy Singapuru. Investuje do aktiv zahrnujících podíly v různých společnostech, státní či korporátní dluhopisy, nemovitosti či infrastrukturu ve vice než 40 zemích. GIC zaměstnává 1800 lidí po celém světě.

Skupina PPF podniká ve 25 zemích. Investuje do řady odvětví, od finančních služeb přes telekomunikace, média, biotechnologie, nemovitosti až po strojírenství. PPF působí v Evropě, Asii a Severní Americe. Skupina vlastní aktiva ve výši 40,3 miliardy eur a zaměstnává celosvětově 80 tisíc lidí

čerpací stanice Shell v Rozvadově

Dalibor Martínek: Drahá nafta a benzín? Zaplatí to střední třída, vláda si myje ruce

Dlouho se čekalo, jak se vláda postaví k rapidně zdražujícím palivům. Zdálo se, že existuje určitá naděje, že si erár pro blaho národa nechá ujít pár desítek miliard třeba ze spotřební daně. Nestalo se.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme