Reklama

Nový magazín právě vychází!

Objednávejte zde

Merck kupuje EyeBio za tři miliardy dolarů, rozšíří nabídku léků na oči

Merck
ČTK
 ČTK

Farmaceutická společnost Merck se dohodla na koupi soukromé biotechnologické společnosti EyeBio. Hodnota transakce má činit až tři miliardy dolarů (68,6 miliardy korun). Akvizice má rozšířit nabídku experimentálních léků Mercku o přípravky na oční choroby. Uvedla to firma Merck v prohlášení.

Reklama

Dohoda je další z řady nedávných akvizic firmy Merck, jejichž cílem je snížit závislost na imunoterapeutickém léku Keytruda. Ten má do konce desetiletí ztratit patentovou ochranu, bude tak čelit konkurenci levnějších přípravků.

Firma Merck v únoru oznámila, že hledá příležitosti k uzavření dohod v hodnotě až 15 miliard dolarů. Mezi její poslední akvizice patří loňská koupě firmy Prometheus Biosciences za 10,8 miliardy dolarů a koupě aktivit zaměřených na chov vodních živočichů firmy Elanco za 1,3 miliardy dolarů letos v únoru, uvedla agentura Reuters.

Farmakologie, ilustrační foto

Sotio ze skupiny PPF bude testovat lék na rakovinu s americkým gigantem Merck

Biotechnologická společnost Sotio Biotech patřící skupině PPF uzavřela smlouvu o spolupráci na klinickém vývoji protinádorového přípravku SOT101 se společností Merck.

Přečíst článek

Mezi přípravky EyeBio patří lék Restoret na onemocnění sítnice. Ten by měl v druhé polovině letošního roku vstoupit do střední až pozdní fáze testování na léčbu diabetického makulárního edému, což je typ otoku oka. Testuje se také u pacientů s neovaskulární, věkem podmíněnou makulární degenerací, což je onemocnění, které postihuje více než 200 milionů lidí na celém světě.

Reklama

Firma EyeBio působí pod názvem Eyebiotech a má operace v USA a Británii. Založila ji firma SV Health Investors, kterou podporuje Kate Binghamová, bývalá šéfka britské pracovní skupiny pro vakcíny proti covidu-19.

Lék na hubnutí Wegovy

Po léku na hubnutí Wegovy je sháňka. Jeho výrobce Novo Nordisk díky tomu zvýšil zisk

Poptávka po lécích na hubnutí Wegovy prudce roste. Těží z toho jeho výrobce dánská společnost Novo Nordisk, která se v loňském roce stala nejhodnotnější společností v Evropě. V letošním prvním čtvrtletí vykázala meziroční nárůst zisku o 27 procent na 31,8 miliardy dánských korun, tedy zhruba 107 miliard korun. Server CNBC doplnil, že se prodeje léku na hubnutí Wegovy meziročně více než zdvojnásobily.

Přečíst článek

Speciál Realitní Club

Realitní Club je multiplatformní projekt serveru newstream.cz věnovaný nemovitostem, zaměřený pro B2B i B2C segment. Má tři základní části –  webovou, printovou a eventovou se silným zaměřením na sociální sítě. Jako první odstartovala speciální stránka Realitního Clubu. Speciál je rozdělen do čtyř kategorií, které se „deep dive“ způsobem věnují klíčovým oblastem nemovitostního trhu. 

  • Brownfieldy: vize a budoucnost nezastavěných území především ve velkých městech;
  • Komerční reality: kanceláře, coworking;
  • Nová výstavba: development, nájemní bydlení, družstevní bydlení, hypotéky;
  • Reality a politika: jak se municipality i nejvyšší patra centrální politiky podílejí na výstavbě.

Součástí budou rozhovory s developery, politiky, architekty i designéry.

Témata související s realitami:

Reklama

Související

Reklama
Reklama
Doporučujeme